HABERLER
TURKISH PHILANTROPY FUNDS

turkish-philantropy-funds Turkish Philanthropy Funds’un 8. Yılı Kutlu Olsun!

ÇYDD’nin eğitim projelerine 2011 yılından beri destek veren ve yurt dışında yaşayan ÇYDD bağışçıları için güvenilir bir platform oluşturan New York’ta kurulu Turkish Philanthropy Funds bu yıl 8. yılını kutluyor. TPF’nin yıldönümü kutlamaları için pek çok “iyi niyet elçisi” TPF projelerini tanıtıyor ve destekliyor. NTV haber sunucusu Jülide Ateş’in mesajını aşağıda paylaşıyoruz.

“Değerli dostlar ve Turkish Philanthropy Funds destekçileri,

Şubat ayı boyu kutlayacağımız TPF’in 8. yıldönümü onuruna, niçin bir TPF İyi Niyet Elçisi olduğumun ve cinsiyet eşitliğini savunduğumun hikâyesini paylaşmak istiyorum.
23 yıldır haber sunuculuğu yapmaktayım. Sunduğum konular arasında kendimi kadın hikâyelerine hep çok yakın hissettim. Türkiye’deki kadınların haksızlıkla mücadeleleri artık son bulmalı.

Bir kız çocuk, bu ataerkil düzen içinde doğduğu andan itibaren önyargı başlamakta. Bir hastane odasında bile doğan çocuğun erkek değil de kız olduğunu duyan ailenin tekinsiz suskunluğu önyargının başlangıcını işaret eder.

Bu önyargı küçük kızın zihnine kazınır. Okulda, sporda ve evde “kız olma”nın yeteri kadar iyi olmamak veya hatalı olmakla bir olduğu hep kıza hatırlatılır.

Babasının evinden kocasının evine gider, hep birisine aittir. Sürekli fiziksel ve duygusal şiddetle karşı karşıya kalma riski altındadır.

Tüm bu zorluklar ve incinmelere rağmen bu inanılmaz, korkusuz kadınlar yollarına devam ederler.

Tüm kariyerim boyunca Allahın her günü kadına şiddet vakaları ve terk edilen kızlarla ilgili haberler sundum. Artık bu duruma bir son vermenin zamanı geldi. Kadınları topluma kazandırmanın zamanı geldi. Kadınları evlerinden çıkartıp, işgücüne katalım. Ekonomik özgürlüğü olan eğitimli kadınların şiddet kurbanı olma olasılığı çok daha az.
 Bu değişim ancak tüm toplumun kafa yapısının değişmesi ile başlar. Nasıl erkekleri sadece baba olarak görmüyorsak kadınları da sadece anne olarak görmekten vazgeçmeliyiz.

Büyüme çağlarımda, Türkiye’de binlerce kadının her gün karşı karşıya kaldığı bu acımasız gerçekle hiç yüz yüze gelmedim. Her şeyi yapabileceğimi ve kim istersem olabileceğimi düşündüm! Ancak, Türkiye’deki kızların çoğunun, hayatı böyle görmediklerini biliyorum. Bu nedenle, ülke çapında kızların ve kadınların hayatında değişiklik yapabileceğine inandığım bu kuruluş ile yola koyuluyorum. Her küçük kızın kendine müthiş güvenmesini ve her kadının da içindeki bu coşkulu küçük kızı dinleyip yıldızlara uzanmasını istiyorum.
 Jülide Ateş”     

Yurtdışı bağışlarınız için : https://turkishphilanthropyfunds.givecorps.com/projects/3035-cagdas-yasami-destekleme-dernegi-cydd-support-girls-education-in-turkey


18.02.2015