HABERLER
TÜRKAN SAYLAN'A SAYGI

turkan-saylana-saygi Devrim Erbil, Türkan Saylan'ı Resimlerle Andı

Ulusal ve uluslararası birçok ödüle sahip dünyaca ünlü ressam Devrim Erbil, yakın çalışma arkadaşı Türkan Saylan’ın anısına adadığı “Türkan Saylan’a Saygı” adlı resim sergisini, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın da katılımıyla, Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde açtı.

Ünlü ressam Devrim Erbil, Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde, “Türkan Saylan’a Saygı” adlı resim sergisini açtı. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın da katıldığı sergi açılışında bir konuşma yapan ünlü ressam, “Türkiye’nin ve dünyanın en önemli sergi salonlarında, yaklaşık 300 yerde resim sergisi açtım. Böylesi sergi ve konferans salonlarını gördükçe, yaşamış olduğum Balıkesir’de ve ülkemizin birçok kasabasında kültür merkezleri açılacağına olan inancım çoğalıyor. Gittiğim her yerde, bu kültür merkezini anlatacağım ve belediye başkanlarına göstereceğim. Çünkü sanat, insanlara yaşama duyarlılığı veren, daha saygılı olmayı öğreten, insan ilişkilerine iç dünyayı ve zenginliği katan bir yoldur. Bu nedenle sanatın yardımlaşması gerekir. Ben bunu bir öğretim görevlisi olarak da özümsemiş biriyim. Eğer Maltepeliler, eğer Başkanımız resimlerimi burada görmek istiyorsa, bütün resimlerim onlara helal olsun” dedi.

“NİCE TÜRKANLARA…”

Prof. Dr. Türkan Saylan’ın yakın çalışma arkadaşı olduğundan da bahseden ve beraber birçok çalışmaya imza attıklarını da ifade eden Erbil, “Türkan Saylan önemli bir isimdi. Bugün onun adına kurulan bu kültür merkezinde, onun adına açtığım sergi beni çok onurlandırdı. Türkanlar böyle yaşayacak” diye konuştu. Erbil’den sonra söz alan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç da, “Türkan Saylan’ın yakın çalışma arkadaşlarından olan Devrim Erbil’i ağırlamak, bana nasip oldu. Bundan dolayı çok mutluyum. Artık Maltepe, Sayın Erbil’in bir mekânıdır. Sergilerini burada açmasını istiyoruz. Bu vesileyle Anadolu kadının bütün özelliklerini kendinde barındıran nice Türkanlara…” şeklinde konuştu. Konuşmalar sonrası açılışı yapılan sergi, 27 Şubat tarihine kadar TSKM’de gezilebilecek.

http://www.istanbultimes.com.tr/guncel/turkan-saylani-resimlerle-andi-h29913.html

 


19.02.2015