Türkan Saylan Ödül Töreni

turkan-saylan-odul-toreni Türkan Saylan 7. Sanat ve Bilim Ödülleri Sahiplerine Verildi

 

 

7. Türkan Saylan Sanat ve Bilim Ödülleri / 8. Anma programı dün akşam İş Sanat Merkezi’nde düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Ödül Ödül töreni ve anma programının sunuculuğunu yakın zamanda çalıştığı televizyon kanalından ayrılmak zorunda kalan İrfan Değirmenci yaptı. İzleyicilerin yoğun alkışlarla moral ve destek verdiği Değirmenci ‘Uzun zamandır sizlerle olmayı özlemişim.' dedi. 

Tören, açılış konuşmaları ile başladı. Nebil Özgentürk‘ün hazırladığı Türkan Saylan belgeseli gösterimi yapıldı. İrfan Değirmenci Türkan Saylan'ın mektuplarından bölümler okudu. ÇYDD’li gençlerde Türkan Saylan ile ilgili düşünce ve anılarını paylaştı.

 

ÇYDD Genel Merkez Gençlik Birimi Kolaylaştırıcısı Fırat Örüç konuşma yaptı.

Açılış konuşması yapan ÇYDD Genel Başkanı Prof.Dr.Aysel Çelikel, Türkan Saylan’dan bahsederken duygulandı. ‘ÇYDD, olarak Türkan Saylan’ın belirlediği ilkeler ışığında yolumuza devam ediyoruz.’ dedi. ÇYDD ve Türkan Saylan Hocanın yaşadığı zorlukları anlatan Çelikel, çağdaş eğitimin önemine vurgu yaptı.

Açılış konuşmalarından sonra sanat ve bilim alanında ödül alanlara ödülleri verildi.

Bu yıl 7'incisi verilen Türkan Saylan Sanat ve Bilim Ödüllerinde, sanat dalında "öykü" ödülünü "Dört İsmail Bir Leyla" eseriyle Arife Kalender ve "Akılsız Sokrates" eseriyle Mehmet Fırat Pürselim kazandı. Bilim alanında verilen ödüle ise  Doç. Dr. Emine Eren Koçak layık görüldü. Kazananlara ödüllerini  ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel verdi.

Ödül töreni sonrası Boğaziçi Gençlik Korosu sahne aldı. Konser sonrası seyirciden yoğun alkış aldılar. Son parçada Boğaziçi Gençlik Korosu’na Aysel Çeliker ve İrfan Değirmenci de eşlik etti.

Konser sonrası programa tamamlandı.

Haber-Fotoğraf: Nasuh Bektaş

 


20.05.2017