TÜRKAN SAYLAN İLE YARBAY TATAR'A İFTİRA BELGELENDİ

turkan-saylan-ile-yarbay-tatara-iftira-belgelendi Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile "Kafes Eylem Planı" ve "Amirallere Suikast" davalarının ana delili sayılan "3 numaralı DVD ile 1 numaralı CD'ye emniyette müdahale edildiği" belirlendi.

Ergenekon ve Balyoz'dan sonra 86 sanığın yargılandığı "Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat" çatı adıyla birleştirilen davada da "kumpas kurulduğu" belgelendi. Hazırlık aşamasında ÇYDD Başkanı Prof. Türkan Saylan'ın yaşamını yitirdiği, Yarbay Ali Tatar'ın da intihar ettiği davaya ilişkin Türkiye'nin tek Adli Bilişim Uzmanı olan Tuncay Beşikçi raporunu tamamladı. Avukat Hüseyin Ersöz tarafından davaya bakan İstanbul Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunulan raporda, davanın ana delili sayılan 3 numaralı DVD ile 1 numaralı CD için özetle şu tespit yapıldı:

TARİH VE SAATLE OYNADILAR

"CD ve DVD'lerde bulunan suç unsuru içeren dosyalar tarih ve saatleriyle oynanarak manipüle edilmiş. Suç unsuru içeren dosyaların emniyette inceleme altında olduğu 24 Nisan-9 Mayıs 2009 tarihleri arasındaki süre içerisinde bilgisayar sistem tarihi geri alınmış. Bu yolla 1 no'lu CD ve 3 no'lu DVD'ye eklemeler yapıldığına dair ciddi şüpheler oluşmuştur. Manipülasyona uğramış son derece şüpheli bu dijital materyaller delil olarak kabul edilemez."

YARGILAMANIN SEYRİ DEĞİŞİR

Avukat Ersöz de bu gelişmeyi, "Davanın delillerine polis tarafından el konulduktan sonra müdahale edildiğine ilişkin tespitler, yargılamanın seyrinin önemli ölçüde değiştirecektir. Adli Tıp'ta yapılacak olan bilirkişi incelemesinde de göz önüne alınacak olan bu tespitler delillerin sahteliğini ortaya koyacak önemli bulgulardır," diye değerlendirdi.

BASKINDAN BİR AY SONRA HAYATINI KAYBETTİ

Türkan Saylan'ın evine 13 Nisan 2009'da şafak vakti giden polis, Ergenekon operasyonu kapsamında arama yapmıştı. Ağır kanser hastası olan Saylan, o baskından 1 ay sonra, 18 Mayıs'ta hayatını kaybetmişti.


07.01.2015