Türkan Saylan Çocuk Şenliği

turkan-saylan-cocuk-senligi 7. Türkan Saylan Çocuk Şenliği Burdur'da Yapıldı

7. Türkan Saylan Çocuk Şenliğinde çocuklar eğlendi, öğrendi, üretti

 

Burdur'da ilk kez yapılan Türkan Saylan Çocuk Şenliği’ne Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel, ÇYDD Genel Başkan Yardımcısı Nihal Kızıl, ÇYDD Burdur Şubesi Başkanı Sergül Canıgür ve şubenin üyeleri; ÇYDD Aksaray, Alanya, Antalya şubelerinin başkan ve üyeleri, İstanbul şubelerinin çocuk kulübü temsilcileri; Alanyalı, Burdurlu çocuk ve gençler katıldı.

Şenlik, ÇYDD Burdur Şubesi Başkanı Sergül Canıgör’ün açış konuşmasıyla başladı.

ÇYDD Genel Başkan Yardımcısı ve çocuk kulüpleri sorumlusu Nihal Kızıl konuşmasında çocuklara, şenliğe adını veren Türkan Saylan’ı tanıttı. Saylan’ın ülkemizde cüzam hastalığını yok ettiğini, daha sonra ÇYDD’yi kurarak ülkemizin çocuk ve gençlerinin, özellikle kız çocuklarının okuması için yaşamı boyunca yaptığı çalışmaları anlattı.

ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel ise konuşmasında sağlıklı bir yaşam için sağlıklı bir çevrenin önemine değindi ve "Burdur halkı, çevreye ne ölçüde duyarlı olur, Burdur Gölü’nü ne ölçüde korursa o ölçüde çocuklarımıza da güzel bir gelecek bırakır. Yılmadan, yorulmadan çalışacağız; hem büyümeye devam edeceğiz hem de çocuklarımızın yeteneklerini bu tür etkinliklerle ortaya çıkaracağız.” dedi ve şenliğe emek veren herkese teşekkür etti.

Şenliğin salondaki bölümü çocuk kitapları yazarı Yar. Doç. Dr. Necdet Neydim’in çocuklarla şiir; ÇYDD Ankara Şubesi Yazmanı Hülya Küçükaras’ın “Aklımın Dili”, Doç.Dr. Öznur Özden’in “Çevre Kirliliği”, Doç.Dr. Perihan Ünüvar’ın “Çocuk Hakları” konulu söyleşileriyle sürdü.

Konuşmaların ardından Mehmet Âkif Ersoy Üniversitesi müzik topluluğu ve ÇYDD Alanya Şubesi Çocuk Kulübü konser verdi. Burdur Sanat Tiyatrosu "Ateş Böceği" adlı oyunu sahneledi.
Programın bitiminde çocuklara kitap armağan edildi.

Şenliğin ikinci gününde düzenlenen atölye çalışmasında çocuklar, hep birlikte “Kardeşliğin Resmi” ni yaptıktan sonra Burdur Gölü çevresine fidan dikti.

Şenlik, Burdur yöresi halk oyunları gösterisiyle sona erdi.


06.05.2015