Türkan Saylan 5. Sanat ve Bilim Ödülleri Sahipleri

turkan-saylan-5-sanat-ve-bilim-odulleri-sahipleri Türkan Saylan 5. Sanat ve Bilim Ödül Töreni

Türkan Saylan 5. Sanat ve Bilim Ödülleri Sahiplerini Buldu

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin 2010 yılından bu yana her yıl, Türkan Saylan’ın adını ve anlayışını yaşatmak için verdiği bilim ve sanat ödülleri ve Saylan’ı anma töreni, 18 Mayıs 2015 Pazartesi akşamı İş Sanat Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Gülsen Tuncer’in sunuculuğunu yaptığı törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinden sonra Prof. Dr. Zehra İpşiroğlu’nun yaptığı kayıtlardan yararlanılarak hazırlanan, yönetmenliğini Nurdan Arca’nın yaptığı “Türkan Saylan Anlatıyor” belgeseli izlendi.

 


 

ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel’in rahatsızlığı nedeniyle katılamadığı törende Aysel Çelikel’in konuşmasını ÇYDD Merkez Yönetim Kurulu üyesi Nihal Kızıl okudu.

Gazeteci ve yazar Candaş Tolga Işık’ın Türkan Saylan için yazdığı “hocam” başlıklı yazı izleyenleri duygulandırdı.

 

 

Sanat dalında Sezer Ateş Ayvaz, Prof. Dr. Aysel Çelikel (Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği adına), Nursel Duruel, Emine Birsen Ferahlı, Turhan Günay (Seçici Kurul Başkanı), Selim İleri ve Mehmet Zaman Saçlıoğlu’dan oluşan Seçici Kurul oy birliği ile ödülü Erendiz Atasü ve Behçet Çelik arasında paylaştırdı. Seçici Kurul ödülü, Erendiz Atasü’nün “Kızıl Kaya”, Behçet Çelik’in “Kaldığımız Yer” adlı öykü kitaplarına verdi.

Seçici Kurul adına konuşma yapan Mehmet Zaman Saçlıoğlu, “Güneş Umuttan Şimdi Doğar” kitabını yazan kişi olarak Türkan Saylan anısına sanat ve bilim ödülü düzenlenmesinin çok doğru ve onu çok iyi yansıtan bir uygulama olduğunu vurguladı.

 

Bilim dalında Prof. Dr. Aysel Çelikel (Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği adına), Prof. Dr. Tacettin İnandı, Prof. Dr. Mithat Kıyak, Prof. Dr. Yıldız Tümerdem, Prof. Dr. Ayşe Yüksel’den (Seçici Kurul Başkanı) oluşan Seçici Kurul, halk sağlığı alanındaki ödülü Doç. Dr. Hatice Şimşek Keskin ve arkadaşları tarafından yapılan “Yaşlılarda Gıda Güvensizliği, Malnütrisyon Varlığı ve Malnütrisyonla İlişkili Etmenler; Topluma Dayalı Kesitsel Bir Çalışma” başlıklı araştırmaya verdi.

Gecede, TBWA reklam ajansının ÇYDD için hazırladığı, müziği Fazıl Say’a ait olan iki tanıtım filminin ilk gösterimleri yapıldı. Filmde Selçuk Yöntem ve Beren Saat’le birlikte öyküleri anlatılan iki genç de rol aldı.

Ödül töreni Cihat Aşkın ve Mehru Ensari’nin muhteşem keman ve piyano resitali ile sona erdi.


19.05.2015