HABERLER
“Tek Sınır Sensin"

tek-sinir-sensin TPF STARS burslu öğrencileri için panel “Tek Sınır Sensin”

TPF STARS burslu öğrencileri için panel “Tek Sınır Sensin”

 

TPF Genç Yöneticiler Grubu, TPF STARS projesi kapsamında 40 kız öğrenciyi 9. sınıftan bu yana verdikleri burs ile destekliyor. Bu yıl son sınıfa geçen öğrenciler için düzenlenen etkinliğe, Bursa ve İstanbul’dan katılan TPF STARS öğrencileri yanı sıra İstanbul’un çeşitli ÇYDD şubelerinden 20 burslu öğrenci katıldı.

Etkinlikte son sınıfa geçen öğrenciler, hayallerinin peşinden yılmadan koşan ve seçtikleri konularda başarılı olmuş kadın rol modellerin konuşmacı olduğu bir paneli izledi. Konuşmacılar kadın olarak kariyerlerindeki noktaya ulaşırken karşılaştıkları zorlukları dile getirdiler. Kız öğrencilere, çevreleri desteklemese bile, hayallerinin peşinden korkmadan gitmelerini, bu erkek egemen dünyada hiçbir zaman kendilerini yetersiz görmemelerini ve “O yaparsa ben de yaparım!” diye düşünmeleri gerektiğini anlattılar.

Panel bitiminde öğrenciler konuşmacılarla bire bir görüşüp sorular sordu. Panel öncesi sessiz ve utangaç davranan genç kızlar, panel bitiminde kendilerine daha çok güvenen, kendi sınırlarının farkına varıp bunları aşmak için çalışmaya istekli bireyler olarak salondan ayrıldılar.

Paneli izleyen genç kızlardan Turizm Otelcilik Meslek Lisesi 10. sınıf öğrencisi Gökçenur, izlenimlerini şöyle dile getirdi: 

İnsanlar umutlarıyla yaşarlar. Umutlar zamanla çabalamalarına rağmen umutsuzluğa dönüşür. Toplantıda şunun farkına vardım ki kadınlar parayı amaç değil de araç olarak gördükleri zaman ve bunun için çalıştıklarında çok başarılı oluyorlar. Onlara hayran oldum ve ufkum açıldı ve hayatta hiçbir şeyin hayal olmadığının farkına vardım.        

Panelistler (soldan sağa);

Gizem Moral Kunter (Jet Emlak CEO)

Melek Pulatkonak (TurkishWin Kurucusu)

Julide Ateş  (Sunucu ve Haberci)

Nakiye Boyacıgiller (Prof. Dr. / Sabancı Üniversitesi İşletme Fakültesi eski dekanı)

Itır Erhart  (Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi- Doçent/ Adımadım.org kurucusu)

Didem Altop (Endeavor Türkiye Kurucusu ve Genel Sekreteri)


22.06.2017