SOMA’DA YAZ OKULU TAMAMLANDI

somada-yaz-okulu-tamamlandi SOMA’DA YAZ OKULU UÇURTMA ŞENLİĞİ VE OYUN PARKI AÇILIŞIYLA TAMAMLANDI

SOMA’DA YAZ OKULU UÇURTMA ŞENLİĞİ VE OYUN PARKI AÇILIŞIYLA TAMAMLANDI

ÇYDD yaz okulu öğrencisi Zehra Elitoğ: “İlk başta çok çekingendim. Sonra burada bir yazarla tanıştım, çok etkilendim, çekingenliğim geçti, çok mutlu oldum.”
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Soma yaz okulu çalışmalarını uçurtma şenliği yaparak ve oyun parkı açarak tamamladı. 
Beşiktaş Belediyesi'nin Soma maden kazasında hayatını kaybeden madenci ailelerine armağan ettiği Beltaş Sitesi’ ne büyük ve küçük yaşgrupları için ayrı ayrı yaptırılan çocuk parklarının açılış töreni 
Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş, Soma Belediye Başkan Vekili Mustafa Çamzeybek, Belediye Başkan Yardımcıları Ali Tulup ve İbrahim Demirarslan, Soma Emniyet Müdürü Rıza Akın,
sitenin yapımcısı Treko İnşaat Şirketinin temsilcisi İnan Ünal, Soma Zafer Spor Kulubü Başkanı Hakan Arslancan, ÇYDD Genel Merkezi temsilcisi Dilara Kehale, ÇYDD Soma Şubesi Başkanı Gülçin Ayan ve şubenin üyeleri, yaz okulu öğrencileri ile Soma halkının katılımıyla gerçekleşti.
Törende konuşma yapan yaz okulu öğrencisi ve ÇYDD burslusu Zehra Elitoğ iki yıldır Çağdaş Yaşam Soma Eğitimevi’ne geldiğini, ilk başta biraz çekingen olduğunu sonra çekingenliğini attığını, burada bir yazar ile tanıştığını, çok etkilendiğini ve ÇYDD Eğitimevi’nde çok mutlu olduğunu söyledi. 
ÇYDD Soma Şubesi Başkanı Gülçin Ayan, Maden kazası sonrasında CYDD'nin “Soma’ya Destek” kampanyasını başlattığını, daha sonra da kalıcı ve sürekli projeler geliştirdiğini anlattı. Eğitimevinin mülkiyetini alarak burslu öğrencilerin eğitimine yıl boyu desteklediğini söyledi.186 öğrenciye burs verildiğini, yaz okulunda İstanbul, İzmir ve Soma’dan katılan gönüllülerle çocukların hem eğlendirici hem öğretici etkinlikler yaptığını belirtti. Bundan böyle her yıl yapılacak olan yaz okulu çalışmalarını da kalıcı bir projeyle kapatmayı amaçladıklarını ekledi.
Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş "ÇYDD'nin Soma'ya katkılarından memnuniyet duydum.” dedi. Çocuklar için bu gibi oyun alanlarının çoğalması ile bilgisayar, televizyon gibi bağımlılıkların azalmasında önemli ve değerli olduğunu söyledi.
Konuşmaların ardından Soma’ya oyun parkı yapılması için ÇYDD’ye bağış yapan Mihrişah Süerdaş’a teşekkür plaketi verildi.

Oyun parkının açılışından sonra Çağdaş Yaşam Ritim Grubu gösteri yaptı, ardından gerçekleştirilen dinletide Mevhibe Kardelen Pınar ve Fırat Dilek, keman ve bağlamayla çaldıkları müziklerle açılış törenine ve şenliğe katılanlara hoş anlar yaşattı.

Şenlik, öğrencilerin uçurtmalarını alarak uçurmalarının ardından sona erdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


29.08.2015