SOMA İÇİN KALICI PROJELER

soma-icin-kalici-projeler ÇAĞDAŞ YAŞAMI DESTEKLEME DERNEĞİ GENEL MERKEZİNDEN SOMA İÇİN KALICI PROJELER YAPMAMIZI SAĞLAYAN BÜTÜN BAĞIŞÇILARIMIZA TEŞEKKÜR EDERİZ

Soma’da kalıcı projeler yapmamız için kampanya hesabımızın dışında Derneğimize “Soma” koşullu bağışlar yapıldı. Derneğimiz bu koşullu bağışların bir bölümüyle Soma’da sürekli eğitim ve rehabilitasyon çalışmaları yapabileceği bir binayı satın aldı. Eğitimevimiz, bundan böyle başta Soma’daki burslu öğrencilerimiz ve aileleri olmak üzere isteyen her Somalı çocuk ve aileye eğitim desteği verecektir. Bağışların bir bölümüyle de Soma’da engelli çocuklarımızın da yararlanacağı oyun parkı yapımı hazırlıkları sürüyor.

 

Derneğimiz tarafından Soma için açılan destek kampanyasına bugüne kadar 1.175 kişi/kurum destek verdi, 1.004.982,76 TL bağış toplandı.

 

Kampanya gelirinin 929.768,00 TL’siyle derneğimize başvuran 181 madenci çocuğuna burs bağlandı. 20’si üniversite öğrencisi olan 181 öğrencinin banka hesaplarına, kasım ayının üçüncü haftasında bursları yatırıldı.

 

Kampanyadan elde edilen gelirin 53.675,34 TL’si ile kampanya izni doğrultusunda 7 Temmuz-22 Ağustos tarihleri arasında, Soma’da kiralanan binada kadın ve çocuklara yönelik eğitim etkinlikleri ve rehabilitasyon çalışmaları yapıldı.

 

Kampanyamıza destek veren 1175 kişi/kurum arasında en büyük bağışları başta Türkiye’deki sivil toplum kuruluşlarına destek vermek amacıyla ABD’de kurulmuş BTF (Bridge To Turkiye Fund) olmak üzere Genel Energy,TurkishSociety of Canada, Çağdaş Dernekler Federasyonu (Belçika), Avusturya Liseliler Derneği, AKORD (Afet Koordinasyon Derneği), Değer Faktoring, AECOM, BASF Türk Kimya, MED İlaç, Penta Elektronik Medikal Sistemler San.ve Tic. A.Ş, Verein Zur Förderung (ÇYDD Münster) yaptı.

 

Kalıcı projeler için bağış yapan 32 kişi/kuruluş arasında en büyük destekçilerimiz,başta ABD’de Türkiye’deki sivil toplum kuruluşlarına destek vermek isteyen kişilere güvenli bir platform oluşturmak amacıyla kurulmuş TPF (Turkish Philanthropy Funds), sonra Hilton Worlwide Türkiye Üst Sınıf Otelleri ve Mutort Gayrimenkul Yatırım ve Dış Tic. AŞ oldu.

 

Ülkemizde böyle felaketlerin bir daha yaşanmaması dileğiyle bütün bağışçılarımıza teşekkür ederiz.


12.12.2014