Poyrazköy Davasında Beraat Kesinleşti

poyrazkoy-davasinda-beraat-kesinlesti Müdahil AGOS gazetesi ve Dilek Bozkaya beraat kararına itiraz etmedi. Böylece Poyrazköy'de beraat kesinleşti

Müdahil AGOS gazetesi ve Dilek Bozkaya beraat kararına itiraz etmedi. Böylece Poyrazköy'de beraat kesinleşti

Poyrazköy davası, 2008’de Poyrazköy’deki dağlık arazide mühimmat bulunduğu iddiasıyla başlatılmıştı. Bu dava ile “SAT Komandoları” tutuklandı. Ardından “Kafes Eylemi Planı” ve “Amirallere Suikast” iddiasıyla genç teğmenler, ÇYDD ve ÇEV yöneticileri davaya eklendi.

İstanbul Anadolu 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nin 83 kişi hakkında verdiği beraat kararına, Başsavcılık gibi müştekiler de itiraz etmedi.

83 kişinin yargılandığı, beş yıldan fazla süren davada, en önemli delilin sahte olduğu Özel Görevli Mahkemelerin kaldırılmasının ardından TÜBİTAK raporuyla tescillendi. Davanın devredildiği İstanbul Anadolu 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi 2 Ekim’de 83 sanığın tamamı hakkında beraat kararı verdi. Gerekçeli kararda tüm dosyanın sahte delillerle oluşturulduğu belirtildi. Sahtecilikte sorumluluğu olanlar hakkında da suç duyurusunda bulunuldu.
Dava avukatı Hüseyin Ersöz, “Poyrazköy davası sahteciliklerin pervasızca hayata geçirildiği bir yargılama süreciydi. Beraatlerin kesinleşmesiyle, hukuksuzlukları yapanlardan hesap sorma zamanı geldi.” dedi. Savcılıklara ve HSYK’ya yaptıkları şikâyetleri hatırlatan Ersöz, “Bundan sonra, kumpası kuranların yargılandığı mahkemelerde müşteki olarak yerimizi alacağız.” dedi.


22.11.2015