HABERLER
Okuma Yazma Projesi

okuma-yazma-projesi ÇYDD Şile Şubesi “Okuma Yazma” projesinden mutlu haberler gelmeye başladı.

ÇYDD Şile Şubesi “Okuma Yazma” projesinden mutlu haberler gelmeye başladı.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Şile Şubesinin kendini geliştiren, öğrenen, öğrendiğini paylaşan yaratıcı üyeleri ve AÇEV desteği ile ‘Şile’de okumaz yazmaz kalmasın’ hedefiyle çıktığı seferberliğin ilk mutlu haberleri gelmeye başladı.

İlk mezunlarını veren gönüllü eğitmenleri Ayşim Hacıoğlu ve Sema Öğüt ile kurslara katılan 15 kadın, projenin  birinci aşamasını bitirdi, belgelerini aldı.

Bundan sonraki aşamada kadınların okuryazarlık durumlarını güçlendirmek ve sürdürülebilir kılmak, kendilerini rahat ifade edebilmelerini sağlamak için haftada bir yaratıcı okuma- yazma günleri yapılacak. Sonrasında da kadınlarımızın ilkokul diploması alması çalışmalarına geçilecek.

TUİK istatistiklerine göre Şile’de 1000 kişi okuma yazma bilmiyor. İşin en zor yanı onları kursa gelmeye ikna etmek. Bu nedenle kursiyerlerimizi, bu cesur ve kahraman kadınlarımızı gösterdikleri çaba nedeniyle kutluyoruz. Okuma yazma bilmeyen kadınlarımıza örnek olacaklar. Çekinen, kaygılanan arkadaşlarımızı, azimle bu sürecin olanaksız olmadığına inandırmamız ve cesaretlendirmemiz gerekiyor.

13 gönüllü öğretmenimiz, yaşamdan sadece almak yerine ona bir şeyler vererek okumaz-yazmaz insanların gözlerinin içini güldürecek.

ÇYDD Şile Şubesi adına Şube Başkanı Serpil Gür, Anne Çocuk Eğitim Vakfı’na ve proje kapsamında ekonomik destek veren kişi ve kuruluşlara çok teşekkür ediyor.


24.06.2016