Mercedes ve ÇYDD’nin yıldız kızları İstanbul’da

mercedes-ve-cyddnin-yildiz-kizlari-istanbulda Mercedes-Benz Türk ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, ‘Her Kızımız Bir Yıldız’ projesi kapsamındaki öğrencileri İstanbul’da ağırladı

Mercedes-Benz Türk ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin (ÇYDD) “Her Kızımız Bir Yıldız” projesiyle Türkiye’nin farklı illerinde öğrenim gören kız öğrencilere burs veriliyor. 

Burs alan bir grup kız öğrenci, yaz buluşması kapsamında bir hafta boyunca İstanbul’da ağırlandı. 


Öğrenciler, ÇYDD’nin kurucusu Prof. Dr. Türkan Saylan’ın mezarını ziyaret etti,

Mercedes-Benz Türk’ün Hoşdere Otobüs Fabrikası’nı ile tarihi ve turistik mekânları gezdi. 

Türkiye’nin ışıkları

“Her Kızımız Bir Yıldız”burs programı hakkında bilgi vermek amacıyla dün Mercedes-Benz Türk A.Ş. Direktörler Kurulu Başkanı Britta Seeger, ÇYDD Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel’in yanı sıra bursiyerlerin katıldığı bir toplantı düzenlendi. 
Burs programında öğrencilere staj ve iş imkanları da sunulduğunu aktaran Seeger, “Mercedes-Benz Türk ve bayilerindeki müsait işlerle Yıldız Kızlar’ı bir araya getirmeyi arzu ediyoruz” diye konuştu.

ÇYDD Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel ise “Her Kızımız Bir Yıldız” bursunu sadece kız öğrencilere verdiklerinin altını çizerek, “Bir kız çocuğunu eğitmek iki aileyi eğitmektir. Hem ailelerine hem kendi kuracakları aileye farklı bir ışık getiriyorlar. Bu farklı ışık Türkiye’nin ışığıdır” dedi. 

4 bine yakın öğrenci yararlandı

2004’te hayata geçirilen projeyle olanakları kısıtlı, ancak çalışkan ve meslek sahibi olmayı amaçlayan ilköğretim okulu mezunu kız çocuklarının mesleki eğitime teşvik edilmesi amaçlanıyor. Bugüne kadar 56 ilde, 472’si üniversite olmak üzere 3 bin 950 kız öğrenciye eğitim bursu verildi. 200’ü üniversite olmak üzere toplam bin 200 öğrenci ise burs almaya devam ediyor. 

‘Her konuda yardımcılar’

Hatice Gökdoğan: “Burstan, edebiyat öğretmenim sayesinde haberdar oldum. Dernek yetkilileri, maddi yardımın dışında ailemizin bir ferdi gibi oldular. Bize her konuda yardımcı oluyorlar.”

‘Eğitimime katkısı büyük’

Halime Teyin: “Sağlık meslek lisesi anestezi bölümü öğrencisiyim. Çok fazla yol masrafım vardı. Yol masrafının çoğunu bu burs sayesinde sağladım. Bursun eğitimime büyük katkısı oldu.”

http://www.milliyet.com.tr/mercedes-ve-cydd-nin-yildiz-gundem-2301295/


26.08.2016