“LİTERATÜRE GEÇECEK BİR SAHTECİLİK ÖRNEĞİ”

literature-gececek-bir-sahtecilik-ornegi ÇYDD, 2009’da Haksız Ve Hukuka Aykırı Bir Soruşturma Sürecine Sokulmuş Ve Üç Yöneticisi Hakkında Kamu Davası Açılmıştı.

ÇYDD'nin ve yöneticilerinin karşı karşıya bırakıldığı suçlamalar ağırlıklı olarak Kadıköy Şubesinde el konulan bir hard disk içinde kayıtlı dijital belgelere dayandırılmıştı. Bu belgelerde geçen ifadeler ÇYDD'nin itibarını zedelemek ve kamuoyu desteğini ortadan kaldırmak amacına hizmet etmeyi amaçlıyordu.

2009’da ÇYDD Kadıköy Şubesinde el konulan hard disk üzerinde ulusal ve yabancı adli bilişim uzmanları tarafından yapılan incelemede suçlamalara konu dijital belgelerin hard diske el konulduktan sonra yüklendiği yönünde saptamalar yapıldı.

Son olarak, ABD'li Adli Bilişim Uzmanı Mark SPENCER tarafından uluslararası saygınlığa sahip Digital Forensic Magazine isimli dergide kaleme alınan makalede daha önce böyle bir manipülasyon/sahtecilikle karşılaşılmadığı anlatılıyor.

Linki verilen makaleden de anlaşılacağı gibi, ÇYDD'ye yönelik suçlamaların dayanağını oluşturan sahte dijital belgeler, uluslararası bir yayın organında “literatüre geçecek bir sahtecilik” örneği olarak nitelendiriliyor.

http://odatv.com/n.php…

http://odatv.com/…/resim…/mark_spencer_makale_01_12_2014.pdf


01.12.2014