HABERLER
Köyde Şenlik Var

koyde-senlik-var Kocaeli Balören Köyü Şenlendi

Kocaeli Balören Köyü Şenlendi

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kocaeli Şubesi ve Kocaeli Üniversitesi Çağdaş Yaşam Kulübü gönüllüleri ile geleneksel düzenlenen “Köyde Şenlik Var” projesinin dördüncüsü bu yıl İzmit’in Balören Köyünde 12 – 16 Haziran tarihlerinde gerçekleştirildi. 
Balören Köyünde:
Köylü ve üniversiteli imecesi ile köy mezarlığı ve okul bahçesi düzenlemesi yapıldı, köy okulunun çitleri onarıldı, boyandı, okul bahçesine çardak yapıldı.
Köy okulunun bir sınıfı Bahçeşehir Koleji ile birlikte hobi odası olarak düzenlendi ve zeminine parke döşendi. Bir sınıfa ve müdür odasına fayans döşendi, yeni sıralar getirildi.
Resim öğretmeni Devrim Kınay, okul duvarlarını resimledi.
Tema Vakfı ile birlikte okul bahçesine fidan dikildi.
Köy halkına Kocaeli Barosu tarafından kadın, çocuk, tüketici hakları;Selman YARAY tarafından iş hukuku;Eğitim Uzmanı Esin Dilaver tarafından aile içi etkili İletişim, ağız ve diş sağlığı, organ ve kan bağışının önemi; Eczacılar Odası tarafından doğru ilaç tüketimi; Veteriner Hekim Halil Barış Pak tarafından büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık hakkında eğitimler verildi. Ayrıca Veni Vidi Göz Hastanesi tarafından göz taraması yapıldı.
Kocaeli Üniversitesi Fen – Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünden Yar. Doç. Dr. Sema Orsoy, geçmişten günümüze Türk kültürü konulu tarih söyleşisi, Kocaeli Üniversitesi Tiyatro Kulübü ve Oyun İstasyonu tiyatro topluluğu tarafından tiyatro gösterileri yapıldı.
Bitiş gününde çocuklar için şenlik, Gökhan Yılmazer tarafından kukla ve dans gösterisi, veda Konseri gerçekleştirildi.

ÇYDD Kocaeli Şubesi sorunun değil çözümün parçası olmak vebireysel yarar yerine toplumsal yararıönde tutarak ve Köy Enstitülerinden ilham alarak bu projeyi yürütüyor.

 

 

 

 

 


19.06.2015