HABERLER
Kanun Hükmünde Kararname

kanun-hukmunde-kararname Son KHK ile 330’u akademisyen ve sanatçı olmak üzere 4464 kamu çalışanı görevlerinden atıldı. AKP iktidarıyla birlikte görevlerinden ihraç edilen kamu görevlilerinin sayısını artık takip edemiyoruz.

Son KHK ile 330’u akademisyen ve sanatçı olmak üzere 4464 kamu çalışanı görevlerinden atıldı. AKP iktidarıyla birlikte görevlerinden ihraç edilen kamu görevlilerinin sayısını artık takip edemiyoruz.

 

Üniversitelerden yapılan ihraçlar sonunda bazı fakültelerde öğretim üyesi kalmadı, bazıları ise görevini sürdürmekte imkânsızlıklar içinde; oysa üniversiteler, bir ulusun en kıymetli hazinesidir.

 

Bilimsel araştırma, yayın, öğretim üyeliği gibi ülkeye ve insanlığa büyük hizmetler yapan bu kişiler; işin doğası gereği insan hakları, özgürlükler, demokrasi gibi konularda duyarlıdırlar. Onlar, iktidarın demokrasiye ve insan haklarına aykırı uygulamalarına karşı basın açıklaması ve bildiri yayımlayarak kamuoyunu tatmin ettikleri ve siyaseti uyarma görevini yerine getirdikleri kanısını taşırlar.

 

Açıklamalar, atılan imzalar düşünce özgürlüğü çerçevesinde değerlendirilmeliyken toplumun beşeri sermayesi olan bu insanların ağır şekilde cezalandırılmasını kabul etmiyoruz.

 

Bilime, özgürlüklere, sanata kendilerini adamış bu saygın kişilere “darbeci, terör örgütü üyesi” gibi aşağılayıcı sıfatlarla yapılan muamelenin yalnız onlara değil, Türkiye’ye yapılmış bir büyük haksızlık olduğunu düşünüyor, adaletin kısa sürede sağlanacağına inanıyoruz.


09.02.2017