KADINLAR OLARAK ATATÜRK'E BİR KEZ DAHA MİNNETTARIZ

kadinlar-olarak-ataturke-bir-kez-daha-minnettariz ARALIK 1934 KADINLARA SEÇME VE SEÇİLME HAKKI TANINDI.

KADINLAR OLARAK ATATÜRK'E BİR KEZ DAHA MİNNETTARIZ

ARALIK 1934 KADINLARA SEÇME VE SEÇİLME HAKKI TANINDI.

Dünyada yönetim şekilleri ve haklar konusunda ülkemizden çok önde olan birçok devlette kadınların bu tür hakları olmamasına karşın yeni kurulmuş Türkiye Cumhuriyet'inde ardı ardına yapılan yenilikler içinde kadınlara seçme ve seçilme hakkını veren yasanın de öncelik alması Cumhuriyet devriminin niteliği, kadına bakış açısını ortaya koyuyor.

Günümüzde tüm hakların düzenlenmesinin, kullanılmasının tek elde toplanmaya çalışıldığı, başkanlık sisteminin öne sürüldüğü ve buna geçit verecek bir anayasanın hazırlanmaya çalışıldığı düşünülünce demokrasi konusunda geldiğimiz noktayı bir kez daha sorguluyoruz.

Cumhuriyet Devrimi ile kazanılmış tüm hakların bilincinde olan kadınlar kendilerinin ve tüm yurttaşların konumlarının geriye götürüleceği sistem ve uygulamalara karşı haklarını korumak üzere mücadele edeceklerdir.

Kız çocuklarının erkeklerle eşit koşullarda eğitim alabilmesi, fırsat eşitliğini yakalayabilmesi için emek veren ÇYDD kadınların çalışma hayatında, yerel ve merkezi yönetimlerde, siyasetin içinde, meslek kuruluşlarında, kısaca hayatın her alanında seçilme ve temsiliyette fırsat eşitliğini yakalayabilmesi konusunda da duyarlıdır.

Kadınlara seçme ve seçilme hakkının verildiği günün yıl dönümünde başta Atatürk olmak üzere bu hakkın verilmesi, kullanılması için çalışanları, yurdumuzun dört bir yanından seçilip Ankara’ya gelen, ilk kez bu hakkı kullanarak mecliste görev yapan kadın milletvekillerini saygı ve minnetle anıyoruz.


05.12.2016