“İnsana da yatırım yapıyoruz”

insana-da-yatirim-yapiyoruz Sosyal sorumluluk çalışmalarına devam eden Mercedes-Benz Türk, ÇYDD işbirliğiyle Aksaray’daki çocukların eğitimine destek veriyor. “Eğitimevi” projesini Direktörler Kurulu Başkanı Süer Sülün ve gönüllü öğretmenler anlattı

Meslek sahibi olmak isteyen kızları eğitim yolunda desteklemek amacıyla 13 yıl önce Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) işbirliğiyle “Her Kızımız Bir Yıldız” (HKBY) projesini hayata geçiren Mercedes-Benz Türk, eğitim alanında kamusal sosyal sorumluluk çalışmalarına “Eğitimevi” projesiyle devam ediyor. Bu proje kapsamında Mercedes-Benz Türk ve ÇYDD işbirliğiyle Aksaray ilinde 2015’ten bu yana Eğitimevi’nde çocukların eğitimine destek veriliyor. Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası çalışanlarından oluşan 22 gönüllü öğretmen bu eğitimi yürütüyor. İki yılda 200’den fazla öğrenci matematik, Türkçe, fen bilimleri, resim, yabancı dil gibi temel derslerin yanı sıra satranç, yaratıcı drama, bilim, origami, model uçak ve bilgisayar gibi alanlarda eğitim alma fırsatı yakaladı. “Eğitimevi” için çok heyecanlanan, şirketin “Her Kızımız Bir Yıldız” projesiyle de yakından ilgilenen Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Süer Sülün’le konuştuk.

 

“Hepimizin görevi”

Sülün “Mercedes-Benz Türk olarak ülkemizin üretim değerlerine, potansiyeline, yetkinliklerine katkı yaptıkça büyüyeceğimizi biliyoruz. Bu nedenle yarım asırdır Türkiye’nin sadece ekonomisine değil, insanına da yatırım yapıyoruz. ‘Her Kızımız Bir Yıldız’ projemizle, eğitim görmek ve meslek sahibi olmak isteyen kız çocuklarımızı yıllardır destekliyoruz. Bunun yanı sıra kamyon fabrikamızın bulunduğu Aksaray’da çocuklarımızın eğitimine destek veriyor olmamız beni çok mutlu ediyor. Çocuklarımızın hayallerini gerçekleştirmek için katkı yapmak hepimizin görevi” diye konuştu.

“Aileler Eğitimevi’ne çok güveniyor”

Hakkı Açıkalın (Eğitimevi işyeri hekimi)

Mercedes-Benz Direktörler Kurulu Başkanı Süer Sülün’ün de desteği ile Mercedes-Benz Türk - ÇYDD Eğitimevi’ni iki yıl önce açtık. Amacımız, eğitimlerinde desteğe ihtiyacı olan çocuklara destek olmak, sanata eğilimi olan çocukları bu konuda cesaretlendirmek. Bu iki yıl içerisinde yaklaşık 200 öğrencinin eğitimine, gönüllülerin verdiği ücretsiz derslerle destek olduk. Kamyon fabrikasıyla 31 yıldır Aksaray’da olan Mercedes-Benz Türk’e şehirde çok güveniliyor. Eğitimevi’ndeki destek derslere katılmak için ailelerden yoğun bir talep var. Çocuklarının ileride Mercedes-Benz Türk’te çalışmasını istiyorlar. Arkadaşlarımızın azmi, çocuklarımızın isteği ve başarısıyla yapılan çalışmalar hepimizi gururlandırıyor.

“İşte başarılı olmak yetmiyor”

Fuat Emre Nalbant 
(Boyahane işletme mühendisi )

Her gün sadece işe gidip gelirsek kimseye bir faydamızın olmayacağını düşünüyorum. Buraya geldiğimde Eğitimevi’nde çocuklara ne dersi verebilirim, el becerilerini nasıl geliştiririm diye düşünürken aklıma origami geldi. Şimdi çocuklara haftada iki saat origami dersi veriyorum. Çocuklar kağıtlardan şekiller yaptıkça mutlu oluyorlar; sosyal anlamda da çok geliştiler.

“Başka hayatların da var olduğunu bilsinler”

İkbal Gürbüz
(Kalite kontrol mühendisi)

Aksaray’a geldikten sonra, geçen yıl
23 Nisan’da buraya yakın bir köye gittik; köydeki çocukların kapalı bir dünya içinde yaşadığını fark ettim, kültür hayatından o kadar uzak kalmışlardı ki çok üzüldüm ve kendimi suçlu hissettim. Bu da Eğitimevi’nde derslere başlamama neden oldu. Çocuklar dünyada başka ülkeler ve hayatların var olduğunu bilsin istiyorum.

“Çocuklar satrançta derece kazandılar”

Alp Timuçin Koçak 
(Tasarım mühendisi)

Eğitimevinde satranç dersleri veriyorum. Ders alan öğrencilerimizin bir kısmını federasyona kaydedip lisans çıkardık ve
dört öğrencimiz de okul müsabakalarında derece kazandı.

“Kız çocukları gitar çalmayı öğreniyor”

Okan Çelik (Planlama Bölümü zaman yönetimi sorumlusu )

Sosyal ve kültürel faaliyetlere açlığı Eğitimevi’ne gelen çocuklarda da görüyorum. Burada gitar dersi veriyorum. Şu anda
10 kız öğrenci ders alıyor. Gitarı olmayan çocuklara biz gitar veriyoruz. Çocuklar çok ilgi gösteriyor. Aslında birkaç ders sonra bırakırlar diye düşünüyordum ama bırakmadıkları gibi sayımız her defasında daha da artıyor.

Milliyet Gazetesi /24.06.2017 


28.06.2017