İki usta sanatçı anıldı

iki-usta-sanatci-anildi ÇYDD Bodrum Şubesi öğrencileri iki usta sanatçı Levent Kırca ve Zeki Alasya'yı sahnede andı

ÇYDD Bodrum Şubesi öğrencileri iki usta sanatçı Levent Kırca ve Zeki Alasya'yı sahnede andı

Bodrum'da düzenlenen tiyatro gösterisinde sahne alan öğrenciler, kısa süre önce hayata gözlerini yuman tiyatro ve sinemanın iki usta ismi Levent Kırca ve Zeki Alasya'yı andı.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Bodrum Şubesi, 27 Mart'ta güvenlik gerekçesi nedeniyle ertelenen Dünya Tiyatrolar Günü etkinliğini bugün yaptı. Bodrum Yarımadası Okulları 7'nci Tiyatro Şenliği kapsamında gösterilerini sahneledi. Bahçeşehir Okulları Konferans Salonu'ndaki tiyatro şenliğine ilk, orta ve liselerden oluşan 8 okuldan 200 kişi katıldı. Öğrencilerin öğretmenleriyle birlikte hazırladıkları skeçler ve oyunlar, vatandaşların beğenisini topladı. Gün boyunca süren etkinlikte, öğrenciler performanslarını sergiledi. ÇYDD Gençlik Grubu tarafından sahneye konulan Keşanlı Ali Destanı Çeşitlemesi izleyenlerden tam not aldı. Oyun aralarında ise yakın zamanda hayatını kaybeden tiyatronun usta isimleri Zeki Alasya ve Levent Kırca da görsel sunumlarla anıldı. Ayrıca Orhan Veli ve Haldun Taner de şiirleriyle ve oyunları ile anıldı.

ÇYDD Bodrum Şubesi Başkanı Nadiye Sarıtosun, "Türkiye genelinde tek olan Tiyatro Şenliğimizin bu yıl yedincisini gerçekleştiriyoruz. Bu tür etkinlikleri öğrencilerin gelişimlerine büyük katkı sağladığına inanıyorum. İnsanı, insana insanla anlatan tiyatro, duyguları düşünceleri, üzüntüleri sevinçleri toplumda yaşanan olumlu olumsuz durumları, olayları sahnede gösterir. Orada seyrettiklerinizden insan olmayı, birey olmayı, insanları sevmeyi, ahlakı ve vicdanı öğrenirsiniz. Bazen gülerken, bazen üzülerek izlerken öğrenirsiniz. Bu tarz etkinliklerde, çocukların ve gençlerin sahneye çıkabilmelerine, toplum önünde konuşabilmelerine olanak sağlıyor. “ dedi.

Şenliğin sonunda katılan öğrencilere, Bodrum Belediyesi'nin destekleriyle 'Katılım Belgesi' verildi.


02.05.2016