HABERLER
"HELAL OLSUN ÇYDD'YE..."

helal-olsun-cyddye Soma’da ÇYDD Var

"HELAL OLSUN ÇYDD'ye..."

Işık Kansu
Cumhuriyet 09. 03. 2015

Soma’da ÇYDD Var
Soma’daydık. İlçe kendi yalnızlığına gömülmüş yine. Sanki hiçbir şey yaşanmamış gibi.
İlçede insanlar için canla başla, ne yaptığını bilerek çalışan tek bir örgüt var. O da, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği.
Dernek, Soma faciasından sonra açtığı yardım kampanyasına katılan 1207 kişi ve kuruluştan elde ettiği bir milyon liraya yakın bağışı tümüyle ilçeye aktarmış. Eğitime elverişli bir bina kiralanmış. 101 gönüllü organize edilmiş. Eğitimevinin iç donanımı ve gönüllülere barınma olanağı sağlanmış. Afişler asılmış, el ilanları dağıtılmış, duyurular yapılmış. 500 kişi bilinçlendirilmiş, 5 bin kişiye ulaşılmış. 4-14 yaşları arasındaki 150 çocuğa ve annelerine psikolojik desteğin yanı sıra kitap okuma kültürü, eğlenceli matematik-fen eğitimi verilmiş. Müzik, resim, tiyatro, spor alanlarında çalışmalar yapılmış. Tiyatro ve koro etkinlikleri düzenlenmiş. 186 öğrenciye, en az dört yıl sürecek burs bağlanmış. Yaz eğitimi yapılan ev satın alınmış.
Çocukların -engelliler dahilyararlanabileceği bir oyun parkının yapım hazırlıkları ise sürüyor. Somalılardan oluşan bir ekibe de ilçede ÇYDD Şubesi açma yetkisi verilmiş.
Bir demokratik kitle örgütünden başka daha ne beklenebilir ki? Helal olsun ÇYDD’ye...


09.03.2015