HALİKARNAS BALIKÇISI İÇİN TOHUM EKTİLER

halikarnas-balikcisi-icin-tohum-ektiler Halikarnas Balıkçısı (Cevat Şakir Kabaağaçlı) vefatının 41. yılında tohum ekme etkinliğiyle Bodrum'da anıldı.

Halikarnas Balıkçısı (Cevat Şakir Kabaağaçlı) vefatının 41. yılında tohum ekme etkinliğiyle Bodrum'da anıldı.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin önceki burslu öğrencisi şimdiki yeni genç üyesi Elif Yıldız Tığ, Halikarnas Balıkçısı’nın “Mavi Sürgün” adlı kitabını okuduktan sonra Bodrum’da Halikarnas Balıkçısı’nın diktiği binlerce ağaç olduğunu ve hatta birçok ağaç çeşidini Bodrum’a ilk onun getirdiğini fark ediyor.

Bundan sonra Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’yle bir organizasyon düzenlemek için harekete geçiyor, Bodrum Kent Konseyi ve Bodrum Tohum Derneği’yle birlikte hareket ederek Bodrum halkının da büyük ilgi gösterdiği bu etkinliği yapıyorlar. Etkinlik öğle saatlerinde İskele Meydanı'nda gerçekleştirildi.

Halikarnas Balıkçısı'nın doğa sevgisinin vurgulandığı etkinlikte İskele Meydanı'nda kurulan standta halk arasında keçiboynuzu olarak bilinen harnup ağacının meyvesi dağıtıldı. Meyveden çıkan çekirdekler etkinliğe katılanlar tarafından toprakla buluşturuldu.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Bodrum Şube Başkanı Meral Saraçbaşı, yapılan etkinlikle aynı zamanda tohum sorununa dikkat çekmek istediklerini söyledi. Saraçbaşı, "Genç bir üyemiz Elif Yıldız Tığ’ın 'Mavi Sürgün' kitabını okuduktan sonra düşüncesinde gelişen ve Tohum Derneği ile görüşüldükten sonra uygulamaya konulan bir projedir bu," dedi.


14.10.2014