HABERLER
Gerici Yeni Akit'e ceza

gerici-yeni-akite-ceza Gerici Yeni Akit'e ceza: Yandaş medyadan kazanılan tazminat kardelenlere bağış olacak

Gerici Yeni Akit'e ceza: Yandaş medyadan kazanılan tazminat kardelenlere bağış olacak

Atatürk Orman Çiftliği mücadelesinde Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, kendisini hedef gösteren, hakaret içerikli haberlerine ilişkin Yeni Akit gazetesine açtığı tazminat davasını kazandı. Ankara 9. Asliye Hukuk Mahkemesi, Candan’ın şerefine ve haysiyetine dil uzatan Yeni Akit gazetesinin, Candan’a 6 bin lira manevi tazminat ödenmesine karar verdi.

Candan, kendi nezdinde tüm kadınlara hakaret eden gazeteden tahsil edilecek parayı Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne kız çocuklarının okuması için bağışlayacağını söyledi.

Yayınladıkları haberlerde ve köşe yazılarında Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, kendisini hedef gösteren, “kahpe”, “yüzsüz” , “aşağılık” “ne mal olduğunu gözünden anlarım” ifadeleriyle şeref ve haysiyetine dil uzatarak hakaret eden gerici Yeni Akit gazetesine açtığı davayı kazandı.

Ankara 9. Asliye Hukuk Mahkemesi gazetenin vefat eden köşe yazarı Hasan Karakaya’ya açılan davayı vefat etmesi nedeniyle reddederken, Yeni Akit gazetesine açılan davada ise 6 bin lira tazminat ödenmesine karar verdi.

Kararı değerlendiren Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, şunları söyledi: “Atatürk Orman Çiftliği ve kent mücadelesinde, bir kadın olarak mücadele etmeyi içine sindiremeyenler, küçük düşürücü, yalan, iftira ve suç isnadı içeren haberler yazdılar. Yeni Akit ve yazarı Hasan Karakaya bunların başında geliyor. Kadınların mücadelesine katlanamayan yandaş medyadan tahsil edilecek 6 bin lira tazminatı kız çocuklarının eğitimine katkı sağlamak için Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne bağışlayacağım. Kız çocukları okusun ve haddini bilmeyenlere karşı bilimin ve aklın gücüyle mücadele etsinler”


27.12.2016