Dr. Engin Tonguç’u yitirdik

dr-engin-tongucu-yitirdik Dr. Engin Tonguç’u yitirdik, toplumumuzun başı sağ olsun!

Dr. Engin Tonguç’u yitirdik, toplumumuzun başı sağ olsun!

Türk eğitim bilimci, köy enstitülerinin mimarı ve dönemin İlköğretim Genel Müdürü İsmail hakkı Tonguç'un oğlu yazar, hekim, araştırmacı, İsmail Hakkı Tonguç Belgeliği Vakfı Kurucu Başkanı Dr. Engin Tonguç, yaşamını yitirdi. 88 yaşında yaşama veda eden Tonguç’un cenazesi, 31 Aralık Cumartesi günü Soma Çarşı Camii’nde kılınacak ikindi namazından sonra Soma Belediye Mezarlığı’nda eşinin yanında toprağa verilecek.
Engin Tonguç, Cumhuriyet dönemi eğitim devrimcisi İsmail Hakkı Tonguç ve Nafia Tonguç’un oğlu olarak Ankara’da dünyaya geldi. 1951’de Ankara Tıp Fakültesi’ni bitirdi. Dr. Tonguç, 1953-1958’de Almanya’da Hamburg Tıp Fakültesi’nde iç hastalıkları uzmanlık öğrenimi gördü.
Yurda dönünce 1964’e kadar işyeri hekimlikleri yaptı. 1964’te SSK Ankara Ulus Hastanesi’nde iç hastalıkları uzmanı olarak çalışmaya başladı. 1973’te iş hekimliği ve meslek hastalıkları konularında incelemeler yapmak için dört aylığına Almanya, Finlandiya ve İtalya’ya gönderildi. Ankara’da kurulması için uğraş verdiği Meslek Hastalıkları Hastanesi’nin Başhekimliğine 1977’de atandı. 1978-1980’de yaptığı SSK Genel Müdür Yardımcılığı görevi sırasında iş hekimliğinin geliştirilmesi, Meslek Hastalıkları Hastanelerinin açılması, tamgün yasasının çıkartılması, SSK’ye ilaç fabrikası alınması, SSK’de özel dal kliniklerinin kurulması, SSK eğitim hastanelerinin çoğaltılması, için çalıştı. 1980’de isteği ile emekli oldu.


30.12.2016