Dila Kurt Eğitimevi 5.Kuruluş Yıl Dönümünü Kutladı

dila-kurt-egitimevi-5kurulus-yil-donumunu-kutladi Çağdaş Yaşam Dila Kurt Eğitimevi 5. Kuruluş Yıl Dönümünü Kutladı.

 

Dila Kurt anısına 2011 yılında doğum günü olan 31 Ocak'ta ailesinin büyük desteğiyle açılan eğitimevi beşinci yılını doldurdu.

Açılış konuşmasını ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr Aysel Çelikel'in yaptığı program, eğitimevinde beş yılda gerçekleştirilenlerin anlatılmasıyla devam etti. Bu sunumla izlenen güzellikler Dila Kurt'a doğum günü armağanıydı. 

 


Bu yıl yaklaşık 290 çocuğumuzun yararlanmakta olduğu değişik dallardan tiyatro, ritm, gitar grupları iki aylık bir sürede hazırladıkları gösterilerini sundular.
Gitarda iki ayrı grubun dinletisi, izleyicilerin de katılımıyla mutlu bir paylaşıma dönüştü.
Tiyatro grubu günlük yaşamımızda, ailede, eğitimde sevginin önemini sergiledi. Eğitim sistemiyle, tek tipleşen, robotlaşan çocukların rüyalarını, hayallerini, beklentilerini göz önüne serdi.
Öykü yarışmasına katılan çocuklarımıza ve "Sergi" adlı öyküsüyle ödül kazanan Sıla Çetin'e ödülleri verildi. Sıla, sanatın yaşamımızdaki değerini ve önemini anlatmış, sanata uzak duranları sorgulamıştı öyküsünde.
Veliler konuştu, hep birlikte sıcak bir yuva olarak benimsedikleri eğitimevindeki gönüllülere teşekkürlerini ilettiler.

Etkinliğin sonunda Dila'nın ailesinin ikramları katılımcılara sunuldu. 
Tüm katılımcılar, eğitimevinin yürütme kurulu ve emek veren gönüllüler ortaya çıkan ürünler nedeniyle ve bu güzelliklerin yaratılması için tüm olanakları sağlayan Tatarağası ailesi doğru yerde olduklarını düşünerek mutluluk duydu. En mutlu olanlar, çocuklardı. Çünkü not ve başaramama korkusuyla değil sevdikleri, istedikleri için yaptıkları çalışmaları gönüllerince paylaşmışlardı konuklarla.

 

 

 

 


03.02.2016