ÇYDD'nin 28. Kuruluş Yıl Dönümü

cyddnin-28-kurulus-yil-donumu Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Eskişehir Şubesi, derneğin kuruluşunun 28. yıl dönümünü kutladı.

ÇYDD'nin 28. Kuruluş Yıl Dönümü

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Eskişehir Şubesi, derneğin kuruluşunun 28. yıl dönümünü kutladı.

Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasının ardından konuşan ÇYDD Eskişehir Şube Başkanı Sevgi Akmen, 21 Şubat 1989’da kurulduğunu belirterek ÇYDD’nin kurucularının Atatürk ilke ve devrimlerinin yaşatılacağı, Cumhuriyet’in, demokrasinin, eğitimde fırsat eşitliğinin, kadın erkek eşitliğinin, insan onuruna saygının korunacağı Türkiye hayal ederek bir araya geldiklerini söyledi.

ÇYDD’nin kurucusu ve toplumsal önderi Prof. Dr. Türkan Saylan’ın öncülüğünde ülkenin aydınlık geleceği için eğitim ve kadın odaklı çok önemli kitlesel projelere imza atıldığını belirten Akmen, “ÇYDD, binlerce üyesi ve gönüllülerin katkılarıyla; Çağdaş Türkiye’nin Çağdaş kızları (Kardelenler), ‘Bir ışık da Siz Yakın’, ‘Baba Beni okula Gönder’, ‘Her kızımız bir yıldız’, ‘Anadolu’da bir Kızım var, öğretmen olacak’ gibi benzeri çok sayıda projeyi yaşama geçirdi. Eğitimde fırsat eşitliğinden yararlanamayan kız çocuklarının okumalarını, meslek sahibi olmaları sağladı. Üniversite çağında maddi zorluklar yaşayan binlerce gence burs vererek onların yaşamlarına dokundu” dedi.

Akmen, ÇYDD’nin ülkenin aydınlık geleceği için inandığı doğruları söylemeye devam edeceğini sözlerine ekledi.


22.02.2017