ÇYDD’den iki anlamlı açılış

cyddden-iki-anlamli-acilis Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği tarafından Kandıra Bozburun İlkokulu’na kazandırılan Atatürk Duvarı ile Tasvire Hurşit Güneş Ortaokulu’na armağan edilen “Essence 27” kütüphanesinin açılışı yapıldı.

ÇYDD’YE TEŞEKKÜR

Bozburun İlkokulu’nda düzenlenen törende açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Alparslan Muti, ÇYDD’ye teşekkür ederek, “ÇYDD tarafından okulumuza kazandırılmış olan bu güzel köşe sayesinde öğrencilerimiz her sabah Atatürk’e selam vererek okulumuzda günlerine başlayacaklar. Öğretmenlerimiz sayesinde de Atatürk’ün ilkelerini benimseyerek düşüncelerini içselleştireceklerdir. Bu sebeple Atatürk Köşesini okulumuza kazandıran Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne ve kıymetli yöneticilerine teşekkürü bir borç biliriz” diye konuştu.

DEREN’E PLAKET

Ardından emeklerinden ötürü ÇYDD Kandıra Şube Başkanı Sevim Deren’e plaket takdim etti. Deren yaptığı konuşmasında plaketi Türkan Saylan adına kabul ettiğini belirterek, “Bize çalışma aşkı veren, çocuklara hizmet etme keyfi veren Türkan Saylan’a selam olsun. Plaketimi onun adına kabul ediyorum” dedi. Deren, ayrıca çocuklara günün hediyesi olarak lunapark sözü verdi ve okul müdürü Alparslan Muti’ye Atatürk saati hediye etti. Konuşmaların ardından Atatürk Duvarı’nın açılışı yapıldı ve okul yönetimi tarafından verilen ikramların ardından program sona erdi.

KÜTÜPHANE AÇILDI

Bozburun İlkokulu’nda açılan Atatürk Duvarı’nın ardından Tasvire Hurşit Güneş Ortaokulu’na geçildi. ÇYDD’nin katkılarıyla açılan, okul öğretmenlerinden Sabriye Yavuz Oruç ve İrem Onur tarafından tasarlanan “Essence 27” adlı kütüphanenin açılış töreni yoğun bir katılımla gerçekleşti. Programa İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Özkan, Kandıra Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Ümit Alnıaçık, ÇYDD Genel Başkan Yardımcısı Gülsün Kaya, ÇYDD Kandıra Şube Başkanı Sevim Deren, Başkan Yardımcısı Dr. Doğu Erker, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Recep Özaydın, CHP Kandıra İlçe Başkanı Gülay Eyisabuncular Vurmaz, kurum idarecileri, öğretmenler, okul aile birliği ve çok sayıda davetli katıldı.

5 BİN 446 OKULA KİTAP DAĞITTIK

Programda konuşma yapan ÇYDD Genel Başkan Yardımcısı Gülsün Kaya, Türkiye genelinde açtıkları kütüphane sayısının 31’e ulaştığını söyleyerek,  “Bu projeye 25 yıl önce Prof. Dr. Türkan Saylan hocamla birlikte başlamıştık. Bu yüzden her kütüphane açılışımızda Türkan hocamız yanımızdaymış gibi hissediyorum. 25 yıl boyunca 5 milyondan fazla kitap okullara ulaştırdık. Tasvire Hurşit Güneş Ortaokulu kitap armağan ettiğimiz 5 bin 446’ncı okulumuz. Çağımıza uygun donanımla oluşturduğumuz 31’nci kütüphanemiz. Bu nedenle çok mutluyuz. Önemli olan bu kitapların çocuklara ulaşması. Öğretmenlerimiz bu kitapları yeter ki çocuklarımıza okutsun” diye konuştu. İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Özkan ise kütüphanenin okula kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.


16.04.2016