ÇYDD’den halk müziği konseri

cyddden-halk-muzigi-konseri Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Kocaeli Şubesi, 7’nci Türk Halk Müziği Konseri’ni Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi.

 

ÇYDD’den halk müziği konseri

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Kocaeli Şubesi, 7’nci Türk Halk Müziği Konseri’ni Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi.

Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen konserin koro şefliğini Mehtap Güzel Sürmeli üstlendi. ÇYDD üyelerinin oluşturduğu koro; “Ötme Bülbül Ötme”, “Eyletme Beni”, “Altın Yüzüğüm Kırıldı” gibi birbirinden güzel türküleri seslendirirken solo parçalar da gecede büyük alkış topladı. Konserin sonunda ise İzmir Marşı ile salonda büyük coşku yaşandı

YOĞUN KATILIM

Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde (SDKM) düzenlenen konsere başta ÇYDD Şube Başkanı Meral Dönmez ve yönetimi olmak üzere İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zanburkan, CHP Derince İlçe Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya, ÇYDD Kocaeli Kurucu Başkanı Gülşen Müstecaplıoğlu, ADD Kocaeli Şube Başkanı Orhan Özdemirve çok sayıda türkü dostları katılım sağladı. Tıklım tıklım dolan salonda bazı vatandaşlar ise yer bulamayarak merdivenleri doldurdu.

TÜRKÜLER YÜREĞİMİZİN DİLİDİR

Konserin başında konuşma yapan ÇYDD Şube Başkanı Meral Dönmez, “Ülkemiz ve dünyamız zor günler geçiriyor. Birlik ve dayanışmayı arttıran halktan gücünü alan ve halkı anlatan türkülerle sizlerle birlikte olmak istedik. Türküler yüreğimizin dili, başımızın sevda yelidir. Anadolu’dur Türküler. Bu zengin kültürü bizlere miras bırakan, laik ve demokratik Türkiye’yi kuran Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz. Çağdaşlaşma adına ülkemiz çocuklarının aydınlık geleceği için eğitim çalışmalarımıza ara vermeden sürdürmemize önderlik yapmış olan bu amaçla derneğimizi kuran Prof. Dr. Türkan Saylan’ı da saygıyla anıyoruz” dedi.

 

 


14.04.2017