ÇYDD'den 4 Mevsim Kadın Sergisi

cyddden-4-mevsim-kadin-sergisi Çağdaş Yaşamı destekleme Derneği, 65 sanatçıdan oluşan ‘Ve Kadın 4 Mevsim 2’ karma serisiyle sanatseverlerle buluştu

Çağdaş Yaşamı destekleme Derneği, 65 sanatçıdan oluşan ‘Ve Kadın 4 Mevsim 2’ karma serisiyle sanatseverlerle buluştu

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne özel 65 sanatçıdan oluşan ‘Ve Kadın 4 Mevsim 2’ karma tablo sergisiyle Cumhuriyet Parkı İzmit Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluştu. ÇYDD Resim Atölyesi Öğretmeni Filiz Kaya’nın koordinatörlüğünde düzenlenen sergide 80’den fazla eser sergilendi.

YOĞUN KATILIM
İlginin yoğun olduğu sergiye, ÇYDD Kocaeli Şubesi Başkanı Meral Dönmez ev sahipliği yaparken Baro Başkanı Sertif Gökçe, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Danışmanı Nermin Tol, Kocaeli Kent Konseyi Genel Sekreteri Gültekin Görüm, derneklerin anne de katıldı.

DÖNMEZ: KADINLARI ANLATAN ÇIĞLIKTIR
16 kadın kuruluşunun desteğiyle gerçekleşen serginin açılış konuşmasını ÇYDD Kocaeli Şubesi Başkanı Meral Dönmez yaptı. Dönmez, “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne özel gerçekleştirdiğimiz sergimiz, kadın ve erkek ressamlarımızın bir araya gelerek kadınları anlatan çığlıklarıdır. ÇYDD olarak önce ulu önder Atatürk’ün sonra da dernek kurucumuz Prof. Dr. Türkan Saylan’ın açtığı yolda sanata destek veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz” diyerek sergiye katılan ve destek veren herkese teşekkürlerini sundu.

GÖKÇE: KADINLARIMIZA GÜVENİYORUZ
Baro olarak kadınların hukuksal haklarında her türlü desteği sağlayan ve sergiye önderlik eden kuruluşlar arasında yer alan Kocaeli Barosu Başkanı Sertif Gökçe, “Elimizden gelen her türlü desteği kadınlarımıza vereceğiz. Biz onlara güveniyoruz ve her zamanda yanlarında olacağız. Baro olarak sanata olan her türlü desteği de vermeye hazırız.” dedi. 10 Mart’a kadar açık kalacak olan sergide sanatçıların isteğine bağlı olarak satın alınan tablolardan elde edilecek gelir de ÇYDD'ye bağışlanacak. 

 

 


08.03.2017