ÇYDD' nin umut veren projesi eğitimevleri

cydd-nin-umut-veren-projesi-egitimevleri ÇYDD' nin umut veren projesi eğitimevleri her gün bir güzelliğe adım atıyor.

ÇYDD' nin umut veren projesi eğitimevleri her gün bir güzelliğe adım atıyor.

22 Mayıs Pazar günü, Kadıköy Barış Manço Kültür Merkezi salonunda Çağdaş Yaşam Dila Kurt Eğitimevi'nin yıl sonu şenliğindeydik.

Kalabalık ve coşkulu bir katılım vardı. ÇYDD yöneticileri, bağışçılar, eğitimevinden yararlanan öğrenci yakınları, her yaştan davetli salonu doldurmuş, merdivenlere ilişivermişti.

Çağdaş Yaşam Dila Kurt Eğitimevi’nde yıl boyunca sürdürülen sanat çalışmaları konuklarla paylaşıldı. Fuayede öğrenci resimleri sergilendi.

Ritm grubu ve gitar grubu güzel şarkılar seslendirdi. Tiyatro grubu, "Midas'ın Kulakları"nı oynadı. Pop dansçılar dansları ve yaratıcı kostümleri ile alkış aldı. Kelebekler ve Çiçekler adlı iki grupta sahne alan balerinler çok zarif ve şirindiler.


Yetişkin eğitimi programlarına devam edenler ve öğrenci annelerinin oluşturduğu halk oyunları grubu, Elazığ yöresinin danslarını sundu.

Eğitimevimizin gönüllü eğitmenleri de sahneye davet edilerek kendilerine, Genel Başkan Yardımcısı Nihal Kızıl tarafından kurumun teşekkür belgeleri sunuldu.

Dila' nın Ailesinin tüm emeği geçenlere armağanı , Tema Vakfı’ndan, adlarına dikilen beşer fidanın sertifikasıydı.
Eğitmenler adına iki genç gönüllü duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

Öğrenci velilerinden birkaçı eğitimevine ilk gelişlerinden bugüne yaşamlarında nasıl bir değişim yaşadıklarını , önyargılarının Çağdaş Yaşam Dila Kurt Eğitimevi’ndeki güven ve saygı ortamında nasıl değiştiğini dile getirdiler.

Eğitimevi çalışanları ve yürütme kurulu üyeleri de bugünün mutluluğunu alkışlarla paylaştılar. Grup fotoğrafları çekilerek kurum hafızasına anlamlı izler bırakıldı.

Şenliğin başından sonuna her adımda ÇYDD’ nin laik, demokratik, insan haklarına saygılı duruşu, gönüllü bir ekip anlayışı gözlemleniyordu.

Sanatsal, kültürel, akademik destek programlarına katılanlar, yönetici, profesyonel gönüllü çalışanlar, veliler herkes bir aile olmuştu, Dila’nın evi de herkese mutluluk veren bir yuva olmuştu adeta.

Sevgili Dila Kurt sahnedeki fotoğrafından bizi gülümseyerek izliyor gibiydi...

 


23.05.2016