ÇYDD kız çocukları için eğitimin önemini anlattı

cydd-kiz-cocuklari-icin-egitimin-onemini-anlatti ÇYDD Silifke Şubesi, burs sağladığı öğrencilerin anne ve babalarına yönelik toplantı düzenledi.

 

Dernek binasında düzenlenen etkinlikte konuşan ÇYDD Şube Başkanı Hatice Yerebakan Tol, Türkiye’nin birçok yöresinde çocukların okula gönderilmediğini söyledi. Tol, bu durumun özellikle kızlar için geçerli olduğunu, nüfusun cinsiyete göre dağılımında eşitlik olmasına karşın, toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin, geleneksel olarak kamusal yaşamda  ve aile içinde hâlâ görülebildiğine dikkat çekti. Tol, "Türkiye’de erkek ve kız çocuklarının ilköğretimde okullulaşma sayılarına bakıldığında erkeklerden farklı olarak 600 bin kız çocuğunun okula gitmediği görülmektedir. Bu nedenle Türkiye, UNICEF’in temel eğitimde cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve bu konuya daha fazla duyarlılık gösterilmesini gerekli gördüğü 25 ülke arasında yer almaktadır" dedi.

Ardından söz alan Yaşam Koçu ve Aile Danışmanı Emine Selvi ise "Kadının toplum üzerindeki etkisinin farkında olan kurucumuz Sayın Türkan Saylan ÇYDD çatısı altında daha çok kız çocuğumuzun okutulması için fırsat yaratmaya ve olanaklar sunmaya ömrünü adamıştır. İşte bu yüzden Silifke ÇYDD olarak her zaman kızlarımızın yanındayız ve onların aydınlık geleceği için ışık olmaya devam edeceğiz."


12.04.2016