ÇYDD İzmir Şubesi, 2016-2017 mezuniyet şenliği

cydd-izmir-subesi-2016-2017-mezuniyet-senligi Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) İzmir Şubesi, 2016-2017 mezuniyet şenliğini Fuar Ada Gazinosu'nda gerçekleştirdi.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) İzmir Şubesi, 2016-2017 mezuniyet şenliğini Fuar Ada Gazinosu'nda gerçekleştirdi.

Derneğin, üniversiteyi bitiren bursiyerlerini uğurlama töreninde, Denizyıldızı ve Yönderlik projesinde yer alan gençlere de katılım belgeleri verildi. Gönüllülük esasıyla çalışmalarını sürdüren üyelerin, bursiyerlerin, bağışçıların buluştuğu gecede açılış konuşmasını yapan ÇYDD İzmir Şube Başkanı Gönül Kaya, 28 yaşını dolduran derneğin ülke genelinde binlerce gencin ve çocuğun eğitimlerine burs projeleri ile destek verdiğini belirterek, "Derneğimiz okullar, yurtlar, kütüphaneler, oyun parkları, rehabilitasyon merkezleri açıyor, eğitim reformlarına öncülük ediyor. Eğitimevlerimizde çocuklarımız ve gençlerimizin yanı sıra kadınlarımıza da eğitim veriliyor. Yapılanlar yeterli mi? Elbette hayır. Daha çok insan gücüne, emeğe, kaynağa gereksinimimiz var. Eğitimevlerimizi çoğaltmalıyız. Bayraklı'daki eğitimevimiz ve Bornova'daki gençlik merkezimiz için yer arayışlarımızı hızlandıracağız. Yazın etkinliklerimiz sürerken, yönetim kurulumuz da yeni döneme hazırlık yapacak. Şubemiz 2018'de, Prof. Dr. Türkan Saylan Gençlik Kurultayı'na ev sahipliği yapacak. Derneğimize destek veren tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz. Gençler sizler, ÇYDD'nin aydınlanma neferlerisiniz" dedi.

SEVGİ, DOSTLUK, KARDEŞLİK

Mezunlar adına konuşan Sevim Çiğdem Kelek de, gerçek bir sorumluluğun başladığı kocaman bir dünyaya merhaba dediklerini söyledi. Kelek, bu yolculukta belki hakim, mühendis, doktor, belki de eş, anne, baba olarak yollarına devam edeceklerine değinerek, "Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği çatısında yer aldığımız için şanslıyız. Bu çatı altında çok güzel projelere imza attık. Bir olmayı, beraber olmayı, sevgiyi, dostluğu, kardeşliği öğrendik. Ne olursa olsun her zaman olumlu ve mutlu olmayı öğrendik. Sizin bize güvendiğinizin farkındayız ve bu güveni boşa çıkartmayacağız. Teslim aldığımız bayrağı, Çağdaş Yaşam'ın ışığında bizden sonraki nesillere teslim edeceğiz. Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi; her ne olursa olsun, kötü günler geçiriyor da olsak, umudumuz amacımız çağdaş uygarlık seviyesidir" diye konuştu.

Gecede farklı birçok alanda üniversiteyi bitiren ve hayata atılarak mesleklerinde başarılarıyla anılan, ÇYDD İzmir Şubesi ile bağlarını koparmayarak gönüllü çalışmayı sürdüren gençler, kardelenler, ÇYDD hakkında duygu ve düşüncelerini aktardı. ÇYDD gençlerinin müzik, dans, şiirle şenlendirdiği gecede mezuniyet pastası kesildi.

İZMİR, (DHA)


27.05.2017