HABERLER
ÇYDD Eskişehir Şubesi

cydd-eskisehir-subesi Köyde Şenlik Var

Eskişehir Gündüzler Köyünde Şenlik Vardı
ÇYDD Eskişehir Şubesinin, Tepebaşı Gençlik Meclisi işbirliği ile düzenlediği “Köyde Şenlik Var” projesi Gündüzler'de gerçekleştirildi.

Tepebaşı Belediyesi’nin desteği ile çalışmalarına dört ay önce başlanan proje 22-28 Haziran 2015 tarihleri arasında Tepebaşı Belediyesi’ne bağlı Gündüzler'de gerçekleşti. 22 Haziran sabahı başlayan projede her gün 10:00 - 16:00 saatleri arasında Gündüzler mahallesine oturan çocuklar, gönüllüler eşliğinde farklı alanlarda eğitim gördüler. Beden perküsyonu, İngilizce, harmandalı, resim, Balkan halayı ve çocuk oyunları gibi alanda eğitim alan çocuklar gençlerle eğlenirken farklı bir eğitimin keyfini çıkardılar. Çocuklar bir hafta içinde öğrendiklerini projenin son gecesinde Gündüzler’de sergileyerek sahne heyecanı yaşadılar.

Projenin diğer aşamasında ise "Mesleki Rehberlik" başlığı altında farklı meslek gruplarından uzmanlar Gündüzler’i ziyaret edip kendi meslek deneyimlerini çocuklara aktardı.

Asıl amacı çocuklar olan bu projede gençler, yetişkinler için de programlar hazırlandı. Her gün saat 16:00’da yetişkin bireyler için farklı konularda uzmanlar Gündüzler halkının sorularına yanıt vermek üzere ziyarete geldi. Kadın ve erkek sağlığı, hijyen eğitimi, haklar, ziraat gibi bölge halkının ilgisini çeken konularda uygulamalı olarak yetişkinlerin sorunlarına çözüm bulunmaya çalışıldı. Projenin Ramazan ayına denk gelmesi nedeniyle geleneksel Ramazan eğlenceleri de unutulmadı. Meddah, ortaoyunu, doğaçlama tiyatro, halk konseri,çocuk gösterisi etkinlikleriyle Ramazan ayının özlenen duyguları yaşatıldı.

“Köyde Şenlik Var” projesi ile Gündüzler'de altı gün kalarak kamp yapan gençler ayrıca kırsal yaşam deneyimi yaşarken Anadolu halkının alçakgönüllü, sıcak konukseverliğini görme olanağı buldu.

 

 

 


02.07.2015