ÇYDD Ayvalık Şubesi Eğitim ve Konukevi

cydd-ayvalik-subesi-egitim-ve-konukevi Eğitimevi açılışı

ÇYDD Ayvalık Şubesi Eğitim ve Konukevi törenle açıldı

Fahamet-Ali Kemal Sabuncugil’in kızı Altan Sabuncugil tarafından ÇYDD Ayvalık Şubesine bağışlanan iki katlı tarihi bina, onarımı yapıldıktan sonra hizmete açıldı. ÇYDD Şube Başkanı Nuray Özer, binanın onarımının geçtiğimiz yıl bir trafik kazasında yaşamını yitiren hayırsever Remzi İksir’in derneğe bağışladığı evin satılması ve para bağışının yanı sıra ÇYDD bağışçılarının katkılarıyla yapıldığını belirtti. İzmirli iş adamı ve Bayraklı’da bir kültür evinin sahibi Mehmet Soyer’in gönderdiği eşyalarla içinin döşendiği Fahamet-Ali Kemal Sabuncugil Eğitimevi’nin 9 odası da 30 kız öğrenci için konukevi olarak kullanılacak.

Eğitimevinin alt katı, öğrencilere kültür ve sanat eğitimi verilecek, geniş salonunda konferanslar ve sanatsal gösterimler yapılacak. ÇYDD Ayvalık Şube Başkanı Nuray Özer, bu yolda kendisine destek veren başta yönetim kurulundaki arkadaşları olmak üzere tüm ÇYDD dostlarına teşekkür etti.

Törende konuşan ÇYDD Genel Başkan Yardımcısı Nihal Kızıl ise, ÇYDD Genel Başkanı Aysel Çelikel’in selamını ileterek çağdaşlaşma sürecinde geleceğin aydınlık bireylerinin yetişeceği Fahamet-Ali Kemal SabuncugilEğitimevi’nin Ayvalık’ta açılmasının eğitimin yanı sıra tarihi bir binanın atıl durumdan kurtarılarak yeniden hayata döndürülmüş olmasının da mutluluk verici olduğunun altını çizdi. Genel Başkan Yardımcısı Kızıl, “Prof. Dr. Türkan Saylan’ın yaşamın birçok alanına anlam katarak aramızdan ayrıldı. İnanıyorum ki; Fahamet-Ali Kemal Sabuncugil de bu eğitimevi ile geride çok güzel bir iz bırakmış oldu.” dedi.


29.05.2015