ÇYDD 107. ŞUBESİNİ KÜTAHYA’ DA AÇTI

cydd-107-subesini-kutahya-da-acti ÇYDD 107. şubesini Kütahya’da açtı. ÇYDD hizmet binasının açılışı Ata Apartmanı’nda düzenlenen mini programla yapıldı.

ÇYDD 107. ŞUBESİNİ KÜTAHYA’ DA AÇTI

ÇYDD 107. şubesini Kütahya’da açtı. ÇYDD hizmet binasının açılışı Ata Apartmanı’nda düzenlenen mini programla yapıldı. Buradaki açılış programına ÇYDD Genel Başkan Yardımcısı Nihal Kızıl, Eğitim Iş Genel Başkanı Mehmet Balık, ÇYDD Kütahya Şubesi Başkanı Gülteri Uyanık, ADD Kütahya Şubesi Başkanı Ruhsen Kumdal, Vatan Partisi II. Başkanı Mehmet Yeşil ve davetliler katıldı. Burada yapılan açılışın ardından Hilton Gardenı Inn’de düzenlenen tanıtım kokteyline geçildi.

Tanıtım kokteylinde açılış konuşmasını yapan ÇYDD Şube Başkanı Gülteri Uyanık:" Bugün bizleri bir araya getiren Atatürk ilke ve devrimlerini korumak, geliştirmek, çağdaş eğitim yoluyla çağdaş insan ve çağdaş topluma ulaşmak amacını güden Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, ülkenin "çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkması" ülküsü için bilgi, beceri ve deneyim birikimiyle gönüllü çalışan bir sivil toplum örgütüdür. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin amacı, ülke sorunlarının çözümüne yönelik somut projeler oluşturarak toplumun kalkınmasına katkıda bulunmaktır. Misyonumuz (Özgörevimiz) Atatürk ilke ve devrimlerini, Cumhuriyet'in kazanımlarını koruma yolunda, bütünsel düşünme ve sorgulama yetilerini geliştiren, insan haklarına saygılı çağdaş bir yaşam ve eğitim için çözüm üretmek ve kamuoyu oluşturmaktır. Bu anlamda Türkiye'de öncü, dünyada örnek bir sivil toplum örgütü olmaktır. Hepinizden katkı ve desteklerinizi bekliyoruz. Ülkemizin aydınlık yüzlü İnsanları, bugün hep beraber Kütahya için büyük bir eksikliği gidermenin  mutluluğunu yaşıyoruz. " dedi.

Değişik sivil toplum kuruluşları ve partilerin temsilcileri yanında ÇYDD Eskişehir, Tavşanlı Şubeleri yönetim ve gençlerinin de katıldığı tanıtım kokteylinde konuşan ÇYDD Genel Başkan Yardımcısı Nihal Kızıl:"Bugün güzel bir olayın onurunu hep birlikte paylaşmak üzere toplandık. 107. şubemizi açıyoruz. Burada  bir grup arkadaşımız ÇYDD’de çalışmak üzere ellerini taşın altına koydular ve Kütahya ilimizde şube açmak için kadrolaştılar. ÇYDD’de yönetici olmak kişiye bir kariyer sağlamaz, maddi katkı sağlamaz ve başkaca bir yol açmaz ama şunu sağlar, bu topluma Atatürk'ün izinde hizmet etme Türkan Saylan'ın yolunda hizmet etme, bu toplumun kadınına çocuğuna hizmet etme yolunu açar. Bu ülkede Cumhuriyet kazanımlarına sahip çıkmak Atatürk'ün izinden gitmek bu ülkede çağdaş bir insan olmak maalesef bedel ödemeyi gerektiriyor. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği sadece düşünsel boyutu olan bir dernek değil, iş yaparak somut şeyler ortaya koyarak büyüyen  bir dernektir. Evet biz siyasi partiler üstüyüz diyoruz ve doğrudan siyaset yapmıyoruz. Çağdaşlık anlayışımız demokrasiden, hukuktan, barıştan yana olma, laikliği savunma, bilimsellikten yana olma, Atatürk ile ve devrimlerini, savunmayı kapsar. Bunların hepsi doğrudan bir dünya görüşüdür. Önümüzde bir referandum var, biz şimdiye kadar partiler üstü konumumuzu koruduk. Ama referandum sürecine girildiği anda doğrudan HAYIR’ı  net bir şekilde ifade ettik.Çünkü oylanmak istenen değişiklikleri bir rejim değişikliği olarak görüyoruz.  ÇYDD'nin Kütahya da bir şubesini açılıyor olması Kütahya ve ülkemiz için önemli bir kazanımdır. “ dedi. Programın sonunda konuşan Eğitim  İş Genel Başkanı Mehmet Balık ise:" 141 yıllık bir anayasa tarihine sahip Türkiye Cumhuriyeti bugün Anayasasından varlığını veya yokluğunu onaylayacağı bir dönemde. Önümüzdeki süreç o kadar önemli ki varlığımızı veya yokluğumuzu oylayacağımız bir süreç. Bizim bir şeyleri bilmemiz yetmiyor biz bildiklerimizi halka anlatmalıyız. Halkın öğretmeni olabilmeliyiz. Hiçbir zaman ben olmamalıyız hep biz olmalıyız. ÇYDD’ nin Türkiye genelindeki özelliği öğrencilerimize burs veriyor diye düşünüyorsunuz tüm öğrencileri ÇYDD’ ye yönlendiriyoruz da burs verecekleri neden yönlendirmiyoruz? Bunu yapmak ve başarmak zorundayız. Cumhuriyetin öğretmenleri isek, Cumhuriyet insanı isek hep birlikte çalışmak durumundayız." dedi.

 

 


18.04.2017