ÇOCUKLARIMIZIN İSTEKLERİ

cocuklarimizin-istekleri BİZ BÜYÜKLER, ÇOCUKLARIMIZIN İSTEKLERİNİ YERİNE GETİREBİLECEK MİYİZ?

"DOĞU VE GÜNEYDOĞUDAKİ KARDEŞLERİMİZİN DE BİZİM GİBİ EĞLENEBİLMESİNİ VE MUTLU OLMASINI DİLİYORUM!"

 

BİZ BÜYÜKLER, ÇOCUKLARIMIZIN İSTEKLERİNİ YERİNE GETİREBİLECEK MİYİZ?

 

 

ÇYDD Çocuk Birimleri olan İstanbul şubelerince düzenlenen Yeni Yıl Şenliği'nde çocuklarımız gönüllerince mutlu bir gün geçirdi. Spor, müzik, dans, halay, horon birbirine karıştı. Etkinlik sonunda çocuklarımıza şubelerimizce sağlanan armağanlar verildi.

 

Gözlemci veli ve çocuk birimi gönüllülerimizin de eşlik ettiği şenliğe ÇYDD Mezunlar Topluluğu Birimi’nden Batıkan ve Gençlik Birimi'nden Mert, Mesut ve Rifat ağabeyleri de katılarak çocuklarımıza oyunlar oynatıp kaynaşmaları ve zamanlarını güzel geçirmeleri için destek verdiler.

 

Her şubeden birer çocuğumuz ÇYDD Çocuk Kulübü ve ülkemizdeki, dünyamızdaki tüm çocuklar için yeni yıl dileklerini iletti.

 

Dileklerinde alışılagelmişin tersine güzel yiyecekler, oyuncaklar ve giysiler yoktu, kendileri için özel istekler yoktu.

 

Sanki kararlaştırmışçasına hepsi de barış dilediler, hepsi de büyüklerini utandıracak kadar büyük dileklerini dile getirdiler.

 

"Savaş olmasın, çocuklar ölmesin!" dediler.

“Annemiz, babamız ve sevdiklerimizle yaşamayı diliyoruz!” dediler.

“Annelerimize de bize de şiddet olmasın!” dediler.

 

Ve bir kızımız  sanki mikrofonu bir kez daha eline geçiremeyecekmiş ve tüm söylemek istediklerini şimdi söylemesi gerekiyormuş gibi hızla peş peşe sıraladı buna benzer dileklerini bir nefeste. En sonunda da "Doğu ve güneydoğudaki kardeşlerimizin de bizim gibi eğlenebilmesini ve mutlu olmasını diliyorum!" diye bitirdi isteklerini.

 

Aslında dilekleri yeni yıla değil büyüklerine sunulan isteklerdi. Bizler çocuklarımızın isteklerini yerine getirebilecek miyiz?

 

 


28.12.2015