ÇAĞDAŞ YAŞAMI DESTEKLEME DERNEĞİ KARAMAN’DA

cagdas-yasami-destekleme-dernegi-karamanda Çocukları her türlü istismara ve şiddete karşı korumak, devletin asıl görevidir. Devleti Anayasa’yı, Evrensel Çocuk Hakları Sözleşmesi’ni uygulamaya; çocukları taciz ve istismardan korumaya çağırıyoruz.

 

ÇAĞDAŞ YAŞAMI DESTEKLEME DERNEĞİ GENEL MERKEZİ

VE

TÜM ŞUBELERİNDEN

KAMUOYUNA ÇAĞRI

Çocukları her türlü istismara ve şiddete karşı korumak, devletin asıl görevidir. Devleti Anayasa’yı, Evrensel Çocuk Hakları Sözleşmesi’ni uygulamaya; çocukları taciz ve istismardan korumaya çağırıyoruz. 
Ensar Vakfı Karaman Şubesi ve Karaman İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği’ne ait evlerde yaşanan iğrenç olaylar, toplumu “Bu evlerde ve Kuran kursu yurtlarında neler oluyor?” sorusuyla birlikte kahredici bir endişe ve üzüntü içinde bırakmıştır.
Ana-babaların güvenli eğitim kurumları olduğu düşüncesiyle emanet ettiği evlatlarının fiziksel, ruhsal olarak ağır şekilde yaralanması asla görmezden gelinemeyecek bir olaydır. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nun Ensar Vakfı’na arka çıkan; vakfı koruduğu, aklamaya çalıştığı izlenimini veren açıklaması da kabul edilemez. Bu gibi durumlarda yalnızca fiili işleyen kişi değil, bunları denetlemeyen devlet ve ilgili kurumun ihmali olan yöneticileri de sorumludur.
Siyasi iktidar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın, Anayasa’nın kendisine verdiği “çocukları her türlü şiddet ve istismardan koruma” görevini yerine getirmesi için, hemen şimdi, aşağıdaki önlemleri almasını sağlamalıdır:
• Yatılı-gündüzlü Kuran kursu, vakıf, ev gibi adlar altında tarikatlara bağlı olarak serbestçe faaliyette bulunan ve yaş sınırı olmaksızın bütün çocuklara açık olan bu tür yerler kapatılmalı; çocuklar güvenli ortamlara yerleştirilmelidir.
• Devlet yurtlarının sayısı hızla artırılmalı, bu yurtlardaki denetimler çok sıkı biçimde yapılmalıdır. 
• İnfaz kurumları, bakım kurumları, eğitim kurumlarının izlenmesi için bağımsız izleme mekanizmaları oluşturulmalıdır.
• Çocukların seslerini duyurabilecekleri, destek alabilecekleri hak arama mekanizmaları kurulmalıdır. 
• Çocukların cinsel şiddet başta olmak üzere tüm şiddet türlerine karşı güçlenmeleri sağlanmalıdır.
• Çocuklara yönelik hiçbir olay, cezasız bırakılmamalıdır.
• Ulusal ve uluslararası düzenlemelere göre çocuğun ve ailenin korunmasından birinci derecede sorumlu olan Bakan, bu görev ve sorumluluklarının gereğini yerine getirmediği için istifa etmeli ya da görevinden alınmalıdır.
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği olarak bütün yurttaşlarımızı Karaman’da yaşanan ve ilk olmayan, tek de olmayan çocuk istismarı davasının takipçisi olmaya çağırıyoruz.

 


20.04.2016