ÇAĞDAŞ YAŞAM TOPLULUĞU'NA SALDIRI!

cagdas-yasam-topluluguna-saldiri Hacettepe Üniversitesi'nde, çoğu Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği bursu alan öğrenciler tarafından kurulan Çağdaş Yaşam Topluluğu'nun etkinlik duyuru standına kendilerini Hacettepe Ülkücüleri olarak tanımlayan bir grup tarafından saldırı gerçekleştirildi.

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ÇAĞDAŞ YAŞAM TOPLULUĞU'NA SALDIRI!

Hacettepe Üniversitesi'nde, çoğu Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği bursu alan öğrenciler tarafından kurulan Çağdaş Yaşam Topluluğu'nun etkinlik duyuru standına kendilerini Hacettepe Ülkücüleri olarak tanımlayan bir grup tarafından saldırı gerçekleştirildi.
Üniversite yönetiminden izni alınmış, yine üniversite öğretim üyesi Dr. Tülay Üstündağ tarafından verilecek seminerin tanıtımının yapıldığı standa saldıran H.Ü Ülkücüleri Facebook sayfalarında ÇYDD ve Çağdaş Yaşam Topluluğu'nu hedef alan iftira, hakaret ve tehdit içeren bir açıklama yayınladı.

ÇYDD üye ve yöneticilerinin yargılanarak aklandıkları ve FETÖ’cülerin de içinde bulunduğu bir tezgah olan bu davalardaki sahte delillerin yine gerçekmiş gibi kullanıldığı bu hesap hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

H.Ü Ülkücüleri adlı bu grubun FB paylaşımında;

“Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği adı altında faaliyet gösteren gurup, bu masumane ismi terör odaklarını desteklemek için kullandıkları kamuoyunun malumudur. Buradan burs kılıfı ile üniversitelerde radikal sol örgütlerin finanse edildiği su götürmez bir gerçektir. Aynı yapının daha yakın zamanda başörtülü kadınlar için ikna odaları
kurduğu sır değildir. Kadınları cinsel bir obje olarak, yapıya adam devşirmek için kullanmaları, Türk aile yapısına, evrensel normlara aykırı birden çok faaliyet bu çatının altında vuku bulmuştur. Hacettepe Üniversitesi Türk Milliyetçiliğinin kalesidir. Bizlerin olduğu bir ortamda bu tür hadiselerin yaşanması, bu yapıların aktif ve faal olmasına müsade edilmeyecektir !” deniliyor.

Yasal izinleri alınmış bir sosyal etkinlik nedeniyle saldırıya uğrayan öğrencilerimizin arkasında duran, etkinliğin ve öğrencilerimizin güvenliği için gerekli önlemleri almaya çalışan Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğü'ne teşekkür ediyor, bu olayın faillerinin ortaya çıkması için ve bir daha asla tekrarının olmaması için tüm yetkilileri göreve davet ediyoruz.

Kimlerce desteklendiği, hangi çevrelerden güç aldığı sorgulanan bu grup ve kişilerin faşizan saldırılarını tüm ÇYDD yöneticileri, şubeleri, gönüllüleri ve gençleri olarak kınıyoruz.

ÇYDD tüm çalışmaları, etkinlikleri yasal olan, demokratik, hukuk kuralları içinde çalışan bir dernektir ve yasa dışı faşist güç odaklarınca yapılacak her türlü tehdit ve baskıya karşın kamuoyunun da desteğiyle sonuna kadar mücadele edecektir.


11.05.2017