BURS VERMEK SUÇ DEĞİLMİŞ! ÇOK SEVİNDİK

burs-vermek-suc-degilmis-cok-sevindik Ergenekon soruşturmasında sekiz şüpheli için takipsizlik kararı verildi.

İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu, Ergenekon soruşturmaları kapsamında devam eden bir soruşturmayı daha tamamladı. Ergenekon soruşturmasında sekiz şüpheli için takipsizlik kararı verildi. ÇYDD’nin Güneydoğu ve Doğu’dan gelen öğrencilere burs vermesinin de suç olmadığı belirtildi.

Kararda şüphelilerle ilgili ‘terör örgütü üyesi’ oldukları yönündeki iddiaların soyut olduğu, herhangi bir somut delil elde edilemediğine dikkat çekildi. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin (ÇYDD) ‘Güneydoğu ve Doğu’dan İstanbul’a gelen öğrencilere burs vermesinin suç teşkil etmediği’ belirtildi. Şüphelilerden İffet Ok hakkında, ÇYDD aracılığıyla Türkan Saylan’la irtibatlı olduğu ve Kürt kökenli öğrencilere burs verdirdiği iddiasıyla soruşturma başlatılmıştı. Savcılık, bu suçlamaların asılsız olduğunu belirterek ‘Derneğin (ÇYDD) pozitif ayrımcılık yaparak Güneydoğu ve Doğudan İstanbul gibi metropole okumak için gelen öğrencilere burs vermesi hususu suç teşkil etmemektedir.’ dedi.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, bugüne kadar 32.000 üniversite öğrencisine; 62.756 liseli kız öğrenciye burs verdi, vermeye de devam ediyor.


07.05.2015