HABERLER
“BİZ BURADAYIZ!”

biz-buradayiz ÇAĞDAŞ GENÇLİK, SEKİZİNCİ KEZ ANITKABİR’DEYDİ

ÇAĞDAŞ GENÇLİK, SEKİZİNCİ KEZ ANITKABİR’DEYDİ

 

 Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çağdaş Gençlik Birimi, sayıları üç bini aşan genç gönüllüsüyle 3 Aralık 2016’da Aslanlı Yol’dan Atasına yürüdü. Görkemli yürüyüş mozoleye çelenk konulması, saygı duruşu ve Çağdaş Gençlik Merkez Birimi Kolaylaştırıcısı Altuğ Özşekerci’nin “Anı Defteri”ni imzalamasıyla sürdü.

 

Özşekerci Anı Defteri’ne “Bilimsel eğitimi, ulusal birliği ve çağdaş topluma ulaşmayı kendine görev edinmiş büyüklerimizin onurlu mücadelesi sonucu bugün burada -huzurunda- bulunan yoldaşlarım adına söyleyebilirim ki, bir an olsun umudumuzu yitirmiş değiliz! Ülkedeki problemler gözümüzde büyüdükçe senin sözlerine başvuruyoruz.  Senin yaşadıklarını düşünüyor, kendimizde güç buluyoruz. Pes etmek senin gençliğine yakışmaz!  Biz Cumhuriyetin daimi bekçisi olan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği olarak açtığın yolda, gösterdiğin hedefe, durmadan yürüyeceğimize ant içiyoruz!” yazdı.

 

Gençler, müzeyi gezdikten sonra Çağdaş Gençlik Cumhuriyet Konseri’nin yapılacağı Çankaya Belediyesi Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’na gitmek üzere Anıtkabir’den ayrıldı.

 

Çankaya Belediyesi’nin görevlileri, gençleri, spor salonunun önünde sıcacık çorbayla karşıladı.

 

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel, konser öncesi yaptığı açış konuşmasında Türkiye’nin dört bir köşesinden gelen gençlere “Sizlerin Anıtkabir ziyaretiniz şekli bir ziyaret değildir!” dedi.  Çelikel sözlerini “Atatürk’ün Cumhuriyeti emanet ettiği gençlik farklı bir gençliktir; biz bu konseri bilgili, donanımlı, laik, demokratik, insan haklarına saygılı bir yönetimden yana; emeği, tevazuyu, dürüstlüğü ilke edinen gençlerimiz için düzenledik. Konseri özgürlüğe adanmış hayatlar, ömrünü zindanlarda geçiren tutuklu gazeteci, sanatçı, aydınlara adayalım. Atatürk gençliği bizlere gurur veriyor; ancak iktidarı korkuttu ki yarın yapılacak “Başkanlığa Hayır” mitingini bir gün önce yasakladı. Dayatılan ‘Başkanlık’ Türk milletinin artık hukuka ihtiyacı kalmadığının tescili olacaktır.” diye sürdürdü.

 

Çelikel, gençlerden hazırlığı yapılan sistemin Türkiye Cumhuriyeti’ni üçüncü sınıf yönetimler düzeyine indireceğini, güvencesiz, hukuksuz, yolunu şaşırmış bir ülke olacağımızı her yerde anlatmalarını istedi. Adalet yoksa toplumun geleceğinin de olmayacağını yüksek sesle haykırmaları gerektiğini belirtti. Çelikel sözlerini Zülfü Livaneli, Ferhat Livaneli, Livaneli Orkestrası ve Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’e teşekkür ederek tamamladı.

 

Çağdaş Gençlik Merkez Birimi Kolaylaştırıcısı Altuğ Özşekerci, gençler adına yaptığı konuşmada gençlerin çağdaş bir Türkiye için Atatürk ilke ve devrimlerinden ayrılmayacakları sözünü verdi.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ise, "Türkiye'nin dört bir tarafından Mustafa Kemal Atatürk'ün Çankaya'sına hoş geldiniz!" diyerek başladığı konuşmasını, "Akla dayanmayan hiçbir düşünce yaşayamaz.” diye sürdürdü.  Taşdelen, sözlerini “Atatürk'ün adını meydanlardan, statlardan, okullardan sildiler ama bunu yaparken unuttukları bir şey vardı. Mustafa Kemal Atatürk bu ülkeyi yoktan var etti. Çukurova'nın pamuğunda, Trakya'nın ayçiçeğinde, Uludağ'ın karında, Fırat'ın akan suyunda hep Atatürk var. O nedenle O'nu asla silemeyecekler, unutturamayacaklar." diyerek tamamladı. 

Zülfü Livaneli de konuşmasında gençlere "Sizin gibi aydınlık insanların toplumdaki etkileri emin olun ki sandığınızdan çok daha büyük. Geçici sürelerde insanlar umutsuzluğa kapılabilir ama sizlerin de desteğiyle Türkiye çok güzel aydınlık günlere, güneş toplanan günlere gidecektir." dedi.

 

Konuşmaların ardından Ferhat Livaneli Orkestrası eşliğinde Cumhuriyet konseri başladı. Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen gençler sanatçıların söylediği özgürlük ve kardeşlik şarkılarına hep birlikte eşlik ettiler. 

 

 

 

 

 

 

 


05.12.2016