HABERLER
BİR KARDELEN ÖYKÜSÜ

bir-kardelen-oykusu “ÇYDD hayatımda iyi ki var...”

"2007 yılında yazmışım bu yazıyı. 2007 yılında yazmışım bu yazıyı. Mücadelem devam ediyor, hep ileriye doğru, umuda, hayallerime doğru. ÇYDD hayatımda iyi ki var..." Gülbahar Zan

"Her kardelen gibi, kışın tam ortasında, kar yığınlarının ortasında zorlukla açtım gözlerimi. Hayata merhaba dediğimde sesim bütün dağlarda yankılandı. Ve daha çocukken öğrendim hayatı. Hayat mücadele etmekti, azmetmekti ve başarmaktı.

Bütün bu merdivenleri tırmanırken öyle zorluklar çıktı ki karşıma zamanla hepsinin üstesinden gelmeyi öğrendim. Yenildim ama düşmedim, mücadele ettim. Tepede bir kardelen değil, dağın zirvesinde olmayı düşledim hep. Ama hayallerimle gerçekleri hiç karıştırmadım. Benim mücadelemin diğer çiçeklerden daha zor olduğunu bildiğim halde hiç yılmadım. Hep hedefim doğrultusunda hareket ettim. Çünkü zirveye çıktığımda diğer çiçeklerden farkım olacaktı. Kopartılmayacak, hiç kimsenin ayakları altında ezilmeyecektim. Ulaşılmaz bir yerde olacaktım. Kimseden çekinmeden zirvedeki mutluluğu tadacak ve hiç korkmadan güneşe meydan okuyacaktım…

Gerçekten kardelen olduğumu öğrendiğim gün kendimle o kadar gurur duydum ki, hayatın olumlu yönleri de varmış dedim içimden. Yapılan yardım değildi beni hayatta tutan. Sevgiydi, bana duyulan güvendi... Reklam filmini izlediğimde çok duygulandım ve ilk kez ağladım.

Bu zorlu koşuda düşmeyeceğimi biliyorum. Çünkü ailem ve sevdiklerim hep arkamda. İnandığım şeylerden asla vazgeçmeyeceğim. Ben dağın zirvesindeki kardelen olacağım. Bir gün benim gibi olan bütün kardelenleri oraya davet edeceğim. Bugün benim elimden tutanlardan birisi de yarın ben olacağım."


20.03.2015