“BASIN ÖNÜNDE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUYORUZ.”

basin-onunde-suc-duyurusunda-bulunuyoruz ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel, yönetim kurulu üyeleri, şubelerin temsilcileri, Reina’da ve Beşiktaş Stadyumu yanında katledilen yurttaşları ve güvenlik görevlilerini anmak; bu iki vahşi olayı kınamak için olay yerlerine gitti, karanfil bırak

“BASIN ÖNÜNDE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUYORUZ.”

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel, yönetim kurulu üyeleri, şubelerin temsilcileri, Reina’da ve Beşiktaş Stadyumu yanında katledilen yurttaşları ve güvenlik görevlilerini anmak; bu iki vahşi olayı kınamak için olay yerlerine gitti, karanfil bıraktı.

Reina önünde bir konuşma yapan ÇYDD Genel Başkanı, eski Adalet Bakanı Prof. Dr. Aysel Çelikel “Laik ve demokratik Türkiye’nin 100. yıldönümünün yaklaştığı şu günlerde böyle canice, vahşice bir saldırı ile yaşanan olay, her birimize büyük acı, nefret ve utanç yaşatmıştır.” dedi. Çelikel konuşmasını “Çeşitli düşüncelerin bir arada olduğu, inançların bir arada olduğu bir Türkiye'de yaşamıştık ve böyle bir Türkiye'de yaşamaya devam etmek istiyoruz. Kimsenin bunu engellemeye gücü yetmeyecektir." diye sürdürdü. İnsanlık dışı olayları teşvik edenlerin, alkışlayanların da tıpkı failler gibi cezalandırılmasının gerektiğini; bunun için savcıların harekete geçmesini beklediğini belirten Çelikel “Teşvikçiler ve alkışlayanlarla ilgili olarak basın önünde suç duyurusunda bulunuyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.


04.01.2017