HABERLER
BAŞARILI 13 TÜRK KADINI

basarili-13-turk-kadini İyi ki Tek Kariyerleri Annelik Olmamış Dedirten Başarılı 13 Türk Kadını

2015’te çok bir şey değişmeyeceğinin kanıtını daha yılın ilk saatlerinde yaşadık. "Yeni Türkiye"nin Sağlık Bakanı Müezzinoğlu İstanbul’da yeni yılın ilk bebeğini ziyaret ederken akıllara zarar bir beyanda bulundu: “Anneler dünyada, bir başkasının sahip olamayacağı annelik kariyerine sahip oluyorlar. Anneler, annelik kariyerinin dışında bir başka kariyeri merkeze almamaları gerekir. Merkeze iyi nesiller yetiştirmeye almalılar. Her annenin doğal yapısı, normal doğum üzerine yaratılmış. Normal doğumu merkeze almak lazım.”
Yani sevgili bakanımız diyor ki, “Kadın bacağını kırıp evinde oturmalı, kocasına hizmet etmeli, çocuk bakmalı.” Bunu iki kadın doktorun yanında söylediğine mi yanalım, yoksa “kadın kahkaha atmasın”, “hamile kadın sokağa çıkmasın”, “kürtaj cinayettir”, “kadın-erkek eşitliği fıtrata ters” gibi söylemlerde bulunan büyüklerimizin vecizelerine bir yenisinin eklediği için mi çıldıralım, biz gerçekten bilemedik, resmen nutkumuz tutuk.
“Kadının tek kariyeri annelik olmalı” diyen bakanımıza Türkiye tarihinden bazı örneklerle geldik ve inanın o kadar çok başarılı kadın var ki seçerken epey zorlandık. Büyük başarılara imza atarak nice erkeğe taş çıkaran ve kariyerleriyle dünyada birçok şeyi değiştiren kadınlar, kadınlarımız listemize buyurunuz
İyi ki tek kariyerleri annelik olmamış dediğimiz başarılı Türk kadınları karşınızda.

.................................

9. Türkan Saylan

Türkan Saylan’ı cüzamı yenen profesör olarak tanıyoruz. Bir zamanlar insanların korkulu rüyası olan cüzzam (lepra) hastalığının tedavisinden, kız çocuklarının okutulmamasına ve insan haklarının kazanılmasına kadar yaptığı tüm çalışmalarda yılmadan ve herkese karşı koyarak, gerektiğinde tek başına mücadelesini sürdüren korkusuz bir kadın savaşçıydı Türkan Saylan. Onu daha yakından tanımak isteyenler şu listemize http://listelist.com/turkan-saylan/ göz atabilir.


04.01.2015