“Baba Beni Okula Gönder” Projesi hakkında duyuru

baba-beni-okula-gonder-projesi-hakkinda-duyuru Doğan Grubu, Birleşmiş Milletler Çocuk ve Kadın Kuruluşlarıyla birlikte bugün Conrad Otel’de bir toplantı düzenledi.

GENEL MERKEZ’DEN 
“Baba Beni Okula Gönder” Projesi hakkında 
DUYURU

“Dünya Kız Çocukları Günü” nedeniyle Doğan Grubu, Birleşmiş Milletler Çocuk ve Kadın Kuruluşlarıyla birlikte bugün Conrad Otel’de bir toplantı düzenledi. Toplantıya ÇYDD adına Genel Başkanımız Prof. Dr. Aysel Çelikel ve Genel Başkan Yardımcımız Nihal Kızıl katıldı.

Toplantının amacı “Baba Beni Okula Gönder” projesinin Aydın Doğan Vakfı’nın başarılı projesi olduğunu, kendilerinin kız çocukları için bir eğitim seferberliği çalışması yürüttüklerini kamuoyuna ve BM’ye anlatmaktı. Toplantıda projenin ÇYDD ile Doğan Gazeteciliğin ortak projesi olduğu, öğrencilerin seçilmesi, takip edilmesi, burslarının yatırılması ve Maliyeye hesap verilmesi gibi bütün konuların ÇYDD’nin sorumluluğunda olduğu bilindiği halde, durumun açıklanmaması arkadaşlarımızda büyük bir üzüntü ve şaşkınlık yarattı. Durum, girişte bütün ilgililere başta sorumlu kişi olan Sn. Hanzade Doğan olmak üzere tüm Doğan ailesine, basına ve gerçek durumu bilen bütün ilgililere anlatıldı.

Genel Başkanımız Prof. Dr. Aysel Çelikel ve Genel Başkan Yardımcımız Nihal Kızıl toplantıyı saat 11.30’da terk ettiler.

"Baba Beni Okula Gönder Projesi" 1989 da kurulan ÇYDD'nin kuruluş felsefesinin temel ilkelerinden olan ve ÇYDD tüzüğünde yer alan "Eğitimde fırsat eşitsizliğini gidermek amacıyla kız çocuklarının okullaştırılmasını arttırma ve kadınların eğitimli ve meslek sahibi bireyler olmalarının desteklenmesi" maddesi doğrultusunda başlangıçtan beri hayata geçirdiği birçok projeden bir tanesidir. 2005 yılında o sırada Doğan grubunda olan Milliyet Gazetesi ile imzalanan protokol çerçevesine başlatılan kampanya gazetenin duyuruları, kişi ve kuruluşların parasal desteği yanında alanda ve merkezde ÇYDD çalışan ve gönüllülerinin yoğun emeğiyle yürütülmüştür. 2011 yılında Milliyet'in satılması sonucunda Doğan Gazetecilik ile yeni bir protokol imzalanmıştır. "Baba Beni Okula Gönder" öğrencilerimizin ve kamuoyunun gözünde ÇYDD ile özdeşleşmiş bir projedir.

Durumu şubelerimize, öğrencilerimize ve kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.

MERKEZ YÖNETİM KURULU

Not: ÇYDD bugüne kadar 10.607 öğrenciye Baba Beni Okula Projesinden burs vermiştir. Halen bu projenin 1.000 öğrencisi ÇYDD’den burs almaktadır.

 


09.10.2015