Anadolu'da Binlerce Kızımız Oldu...

anadoluda-binlerce-kizimiz-oldu "Anadolu'da Bir Kızım Var, Öğretmen Olacak" projesi ile kız öğrencilerimizin eğitimleri için destek veren bağışçılarımızla 14 Kasım Cumartesi günü bir toplantı yapıldı.

Anadolu'da Binlerce Kızımız Oldu...

"Anadolu'da Bir Kızım Var, Öğretmen Olacak" projesi ile kız öğrencilerimizin eğitimleri için destek veren bağışçılarımızla 14 Kasım Cumartesi günü bir toplantı yapıldı. Sıcak bir sohbet ve düşünce paylaşımı ortamı yaratan buluşmada ÇYDD'yi Genel Başkan Yardımcısı Nihal Kızıl, Genel Yazman proje sorumlusu Osman Karaduman, Yönetim Kurulu Üyesi Lale Platin temsil etti, konuklara proje hakkında bilgiler verildi. Bağışçıların desteğiyle gelinen nokta, ortaya çıkan duygulu öyküler paylaşıldı. Küçük gibi görünen katkılarla dokunulan yaşamlarda yaratılan büyük gelişimler dile getirildi.

İlk ve ortaöğretim burs projeleri içinde, yalnızca bu proje kapsamında ve yalnızca bireysel bağışlarla bugüne kadar 8142; 2014-2015 öğretim yılında ise 2410 kızımıza burs verildi.

Toplantıda daha çok öğrenciye nasıl ulaşılabileceği, satışa çıkarılan Türkan Saylan evinin müze olarak yaşatılabilmesi için neler yapılabileceği de konuşuldu. Son günlerde ülkemizde ve dünyada yaşanan olumsuz gelişmelerden ötürü herkesi etkileyen karamsarlık, paylaşımlar ve güç birliği ile umuda çevrilerek daha sık buluşmak ve daha çok iletişimde bulunmak üzere toplantı tamamlandı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


17.11.2015