HABERLER
93. yıla özel 71 eser

93-yila-ozel-71-eser Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) İzmit Şubesi, Cumhuriyetin 93’üncü yılı nedeniyle Cumhuriyet ve Biz-2” konulu sergi düzenledi

93. yıla özel 71 eser

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) İzmit Şubesi, Cumhuriyetin 93’üncü yılı nedeniyle Cumhuriyet ve Biz-2” konulu sergi düzenledi

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesinde bir sergi düzendi. Cumhuriyet Parkı içerisinde bulunan Sanat Evi’nde gerçekleşen sergide Cumhuriyetin 93’üncü yılına özel “Cumhuriyet ve Biz-2” sergisi sanatseverlerle buluştu.  Sergide 11’i çocuk olmak üzere 50 sanatçının yaptığı 71 eser yer aldı. Sergiye İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, ÇYDD İzmit Şubesi Başkanı Meral Dönmez, eski başkan Gülşen Müstecaplıoğlu, Eğitim İş Sendikası Başkanı Bilal Şener, Kent Konseyi Engelli Meclis Başkanı Nesrin Atar, CHP il yöneticileri Bilgi Dehmen, Hale Meriç, dernek üyeleri ve sanatçılar katıldı.

 

HEPİMİZİN BORCU VAR

Sergide konuşma yapan Dernek Başkanı Meral Dönmez, “ Cumhuriyet,  Atatürk’ün bize bıraktığı en büyük mirastır. Biz bu değerin kıymetini biliyoruz. Atamızın değer verdiği sanatçılar içinde olmaya çalışıyoruz. Dernek olarak çağdaş  bir birey, çağdaş bir toplum olmak için ara vermeden projelerimizi sürdürüyoruz. Cumhuriyet’e hepimizin borcu var, ödeme sorumluluğumuz bize ait. Cumhuriyet kolay kazanılmadı” diye konuştu.

KOLAY EMANET EDİLMEDİ

Belediye Başkanı Nevzat Doğan da konuşmasında: “İzmit’te hâlâ güzel sanatlar açısından  benim istediğim noktada değiliz. Bunu sadece belediye olarak değil, toplumun isteği ve katkısıyla birlikte yapabiliriz. Cumhuriyet bize kolay emanet edilmedi. 1071 Malazgirt Zaferi’nden Kurtuluş Savaşı’na kadar vatan için canını feda etmiş tüm şehitlerimiz, Atatürk ve silah arkadaşlarına minnettarız. Bizi bu duruma getirenlere karşı daha layık olmalıyız. Ülkemizi ve Cumhuriyeti daha güçlü yarınlara taşıyacak gençler yetiştirmeliyiz.” dedi.

 

 


28.10.2016