HABERLER
26. YIL

26-yil Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğinin 26. Yılını Kutluyoruz

Cumhuriyetin temel değerlerinin, demokrasinin, insan onurunun hâkim olacağı bir Türkiye için bir araya gelmiştik. Umudumuz ve heyecanımız çok büyüktü.

Sağlam temellerle kurulan ÇYDD, 26 yıllık başarılarını, 20 yıl derneğin saygın ve güvenilir çizgisini geliştiren, onu ülkemizin en üretken ve toplum hizmeti veren kuruluşu hâline getiren sevgili yol arkadaşımız Prof. Dr. Türkan Saylan’a, yönetimde yer alan bütün arkadaşlarımıza ve çalışanlarımıza borçludur.

Hepimiz tek bir amaç için mücadele verdik. Büyük Atatürk’ün eseri olan Türkiye Cumhuriyeti’nin ilkelerini geliştirmek ve yaygınlaştırmak hedefini ilk günkü gibi sürdürüyoruz. Ortak bir paydadan hareket ederek gönül birliği içinde, umutla, heyecanla yaptığımız başlangıç, binlerce genç kızımızın ve üniversiteli gencimizin yaşamlarında derin izler bırakmış, onların yüreğinde sıcak duyguların yeşermesini sağlamıştır.

Çocuklarımız ve gençlerimizde Atatürk sevgisini pekiştirirken onlara:

  • Çağdaş bireyler olarak çağdaş toplumun üyesi olmanın anlamını;
  • Paylaşmanın, bölüşmenin, dayanışmanın, sivil toplumun, demokrasinin, insan onurunun değerini önemsemeleri gerektiğini;
  • Herkesin büyük Atatürk’e, topluma olan karşılıksız hizmet borcunu bir biçimde ödemesi gerektiğini, bu hizmetin mutluluk olduğunu, gücümüzü bu mutluluktan aldığımızı anlatmaya çalıştık.

 

Biz ÇYDD olarak Cumhuriyet’in sahiplerindeniz. Cumhuriyet laikliktir, kültür-sanattır, bilimsel eğitimdir, çağdaş yaşamdır, demokrasidir, birey olmak demektir. Kalkınmış, saygın Türkiye’nin temel taşı olan bu ilkelerden vazgeçemeyiz.

ÇYDD çocuklarımıza ve gençlerimize hizmet etmeye devam edecektir.

Saygılarımızla…

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği

Genel Merkez Yönetim Kurulu adına Prof. Dr. Aysel Çelikel


20.02.2015