24 Kasım Öğretmenler Günü.

24-kasim-ogretmenler-gunu Nitelikli bir eğitim, mutlu çocuklar, mutlu bir gelecek istiyorsak yurttaşlar olarak öğretmenlerimizin sorunları konusunda duyarlı olmalıyız!

Nitelikli bir eğitim, mutlu çocuklar, mutlu bir gelecek istiyorsak yurttaşlar olarak öğretmenlerimizin sorunları konusunda duyarlı olmalıyız!

OECD verilerine göre öğretmenlerimizin maaşları 35 ülke arasında 24. sırada yer alıyor. Öğretmenlerimizin geliri, ikinci bir iş yapmak zorunda kalmayacakları, rahatlıkla geçinebilecekleri bir düzeye getirilmelidir.

Öğretmenlerimiz “kadrolu, ücretli, sözleşmeli” gibi ayrı ayrı statüler içinde olmamalı; tamamı “kadrolu” olmalıdır.

Öğretmenlerimiz, gerekli incelemeler yapılmadan, yargı kararı olmadan işten atılmamalıdır; iş güvencesinden yoksun bırakılmamalıdır. “Proje okulları” adı altında ve benzeri nedenlerle öğretmenlerimizin görev yerleri değiştirilmemelidir.

Öğretmenlerimiz “fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür” kuşaklar yetiştirmenin dışında bir eğitime zorlanmamalı; öğretmenlerimizin bilimsel ve evrensel değerler doğrultusunda kendilerini geliştirmeleri, eğitim yapabilmeleri için uygun ortam ve olanaklar sağlanmalıdır.

Öğretmen eğitimi ülkenin gereksinimi doğrultusunda planlanmalı “ataması yapılmayan öğretmenler” trajedisine son verilmelidir.

24 Kasım Öğretmenler Günü, ülkemizin aydınlanmasına katkıda bulunan, çağdaş Türkiye hedefimizin özverili emekçileri olan öğretmenlerimize kutlu olsun! Onlara en içten teşekkürlerimizi sunarız!

 


24.11.2016