19. Türkan Saylan Gençlik Kurultayı

19-turkan-saylan-genclik-kurultayi Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Gençlik Birimi, 19. Türkan Saylan Gençlik Kurultayı’nı başarıyla tamamladı.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Gençlik Birimi, 19. Türkan Saylan Gençlik Kurultayı’nı başarıyla tamamladı.

Ev sahipliğini ÇYDD Aksaray Şubesinin yaptığı kurultay, ÇYDD Genel Başkan Yardımcıları Latife Nihal Kızıl ve Gülsün Kaya ile Gençlik Birimi sorumlusu Merkez Yönetim Kurulu üyesi Sedat Durna, ÇYDD Aksaray Şubesi Başkanı Dr. Hakkı Açıkalın, Gençlik Birimi sorumlusu Kartal Kaan Akdoğan’ın açılış konuşmalarıyla başladı.

 

 

 

 

 

 

6-7-8 Mayıs’ta Kapadokya Kartal Otel’de gerçekleşen kurultayın teması “Mülteci-Sığınmacı” idi. ÇYDD şubelerini temsil eden 17 grup, konuyu bütün yönleriyle ele alan ve önceden yaptığı araştırmaları, çözüm önerilerini, çalışmaları sundu. Çözüm önerisi olarak yazılan projeler değerlendirildi; ayrıca “Mülteci-Sığınmacı” temasıyla ilgili kısa film, fotoğraf yarışmaları yapıldı. 
Kurultayda iki uzman konuk konuşmacı da vardı. Milletvekili Dr. Mehmet Ali Ediboğlu, “Dış Politikamız, Sığınmacılar ve Mülteciler”; Necdet Pamir ise “Küresel Enerji Sorunu ve Politikaları” konularındaki engin bilgi ve birikimlerini gençlerle paylaştı.

Salon toplantılarını Ali Atakan Mumcu’nun başkanlık, Yonca Eroğlu ve Melisa Kiremitçi’nin yazmanlık yaptığı kurul yönetti.

180 üniversiteli gencin katıldığı kurultayın son gününde yapılan kültür gezisiyle gençler, Kapadokya’nın büyülü güzelliklerini ve kültürel zenginliğini yaşama fırsatı buldu.

 

19. Türkan Saylan Gençlik Kurultayı’nda katılımcıların oylarıyla:
ÇYDD Ümitköy Şubesi gönüllüsü Cem DOĞAN tarafından yazılıp yönetilen “Tebeşir Hayatlar” adlı kısa film;
ÇYDD Adana Şubesi gönüllüsü Ali ÖCAĞ’ın çektiği fotoğraf,
ÇYDD Atmaca Grubunun projesi “Gel Kardeşim” en başarılı çalışmalar olarak seçildi ve ödüllendirildi.

 

 


12.05.2016