HABERLER
18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ

18-mart-canakkale-zaferi ANAFARTALAR KAHRAMANI MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’Ü, ONBİNLERCE ŞEHİDİMİZİ VE GAZİMİZİ SEVGİ, SAYGI VE MİNNETLE ANIYORUZ

18 Mart Çanakkale Zaferimizin 100.yılını ulusça yürekten kutluyor, Anafartalar kahramanı Mustafa Kemal Atatürk’ü ve işgal kuvvetlerine ölümüne direnen on binlerce şehidimizi, gazimizi sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz.

Bağımsız Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atıldığı bu büyük ve benzersiz savaş, aynı zamanda insanlık dünyasının kardeşliğinin de simgesidir. Tarihin sayfalarını dolduran bu kardeşlik örnekleri, bugün de gözleri yaşartacak kadar etkilidir.

“Şu veya bu sebepler için ulusu harbe sürüklemek taraftarı değilim. Harp zaruri ve hayati olmalıdır. Ulusumuzu harbe götürünce vicdanımda azap duymamalıyım. 'Öldüreceğiz,’ diyenlere karşı, ‘ölmeyeceğiz,’ diye harbe girebiliriz. Fakat ulusun hayatı tehlikeye girmeyince harp bir cinayettir,” diyen Mustafa Kemal Atatürk’ten bugün de içeride, dışarıda bütün devlet adamlarının öğreneceği çok şey vardır. Tarihin kendilerini saygıyla anmasını isteyen karar vericiler, savaş çığırtkanlığından vazgeçmelidir.

Yurttaşlar olarak bizler de kendimizden farklı düşünenlere, farklı inançta olanlara, kısaca farklı olanlara saygı göstermeyi artık öğrenmeli; kimseyi ötekileştirmemeli, farklı olanları kendimize benzetmek için şiddete yönelmemeliyiz. İçeride de dışarıda da barışı, kardeşliği kararlılıkla savunmalıyız.

Çağdaş, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin önsözünü oluşturan bu savaşı, orada yitirdiğimiz gencecik canları unutmadan Cumhuriyet’in temel ilkelerinden asla ödün vermeden ilerlemeli ve "çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkma" hedefinden geri adım atmamalıyız. Ancak o zaman bize özgür bir vatan bırakmak için ölenlere olan borcumuzu ödemiş oluruz.


18.03.2015