17. Eğitimevimizi Açıyoruz

17-egitimevimizi-aciyoruz Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Tatarağası Ailesinin donatarak ÇYDD’nin kullanımına verdiği binada Çanakkale Çağdaş Yaşam Dila Kurt Eğitimevi’ni açıyor.

ÇAĞDAŞ YAŞAMI DESTEKLEME DERNEĞi ÇANAKKALE’DE

17. EĞİTİMEVİ’Nİ AÇIYOR

 

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Tatarağası Ailesinin donatarak ÇYDD’nin kullanımına verdiği binada Çanakkale Çağdaş Yaşam Dila Kurt Eğitimevi’ni açıyor.

Açılışa ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel, ÇYDD Genel Başkan Yardımcısı Nihal Kızıl, ÇYDD Çanakkale Şubesi Başkanı Kenan Kaynaş, Eğitimevine adı verilen Dila Kurt’un yakınları olan Tatarağası ailesi, davetliler ve Çanakkale halkı katılacaktır.

29 Ekim 2016 saat 14.00’ te yapılacak açılışta ÇYDD Genel Başkanı Aysel Çelikel ve Dila’nın annesi Şule Kurt’un konuşmalarından sonra  halen şubede etkinliklere katılan öğrenciler bir müzik dinletisi ve ritm gösterisi yapacaklardır. Eğitimevinin açılışı ile yeni kayıtlar alınarak yararlananların sayısı hızla artacak, Zafer Meydanı’ndaki çok kültürlü yapı daha da zenginleşecek, bölge halkı ücretsiz yararlanacakları güzel bir eğitimevine kavuşacaktır.

Daha sonra saat 16.00’ da Türkan Saylan Sosyal Tesislerinde Prof. Dr. Aysel Çelikel “Cumhuriyetimizin 93. Yılında Bir Cumhuriyet Kızının Armağanı” konulu konferans verecektir.

Tatarağası ailesinin Dila’nın anısına ÇYDD’ nin kullanımına sunduğu bu ikinci eğitimevimizde ÇYDD Çanakkale Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri, gönüllü eğitmenler, gönüllü üniversite öğrencileri emek vereceklerdir. Lise, ortaokul ve ilkokul öğrencileri için eğitime destek programları, hem öğrenciler hem kadınlar için kültürel, sanatsal etkinlikler ve beceri geliştirme programları, yaz etkinlikleri, okuma günleri, seminer ve konferanslar planlanmaktadır. Eğitimevinde öğrenci ve velilerinin kullanımına açık bir kitaplık da hazırlandı. ÇYDD eğitimevlerindeki programlara katılan öğrencilere giysi desteği yapan Yeniköy Rotary Kulübü burada da açılıştan önce tespit edilen öğrencilere bot, kaban vb. dağıtımını yapmış olacaktır.

Dila Kurt Kimdir?

31 Ocak 1989’da İstanbul’da doğdu. Lise eğitimini Bilfen Koleji’nde tamamladı. Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nde okudu.07 Eylül 2008’ de yaşamını kaybetti. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne gönül verenlerdendi. Ailesi, Dila Kurt’un anısını yaşatmak üzere Üsküdar Kısıklı’daki yaşadıkları evi, eğitim yuvası olması amacıyla ÇYDD’nin kullanımına verdi. 2011’de  Çağdaş Yaşam Dila Kurt Eğitimevi açıldı. Halen devam eden bu eğitimevinde  çocuklar yüzme, bale, dans, halk oyunları, bağlama, gitar, satranç, resim vb.  öğrenmenin yanı sıra eğitimlerine katkı sağlayacak olan ders desteği alıyorlar. Veliler de “Ben ve Ailem, Yaşam Atölyesi, Kadınlarla El Ele” yoga vb. gelişim ve eğitim seminerlerine katılıyorlar.

 

 


26.10.2016