14. Eğitimevimiz İzmir'de Açıldı

14-egitimevimiz-izmirde-acildi ÇYDD İzmir Şubesi bağışlarla satın aldığı 3. eğitimevi’ni Buca’da açtı.

DÜN BUCA’DA 83. SOKAK’TA ÇOŞKU VARDI

ÇYDD İzmir Şubesi bağışlarla satın aldığı 3. eğitimevi’ni Buca’da açtı. Buca Eğitim Fakültesinin hemen karşı sokağının içinde bulunan binanın 120 yıla yakın bir geçmişi bulunmakta. Eski Buca evlerinden... Bina bedelinin önemli bir bölümünü karşılamalarının yanı sıra bahçe düzenlemesini, kitaplık yapımını da üstlenen iki değerli insan Osman - Menşure Subaşı . Bununla da bitmiyor güzel ve örnek davranışları; Şube yönetimince eğitimevine adlarının verilmesi için izinleri isteniyor; olmaz ,diyorlar. Olmaz diyorlar; ama başka bir isim önerileri var. O da yaşamlarında çok önemli yeri olduğunu söyledikleri bu dünyadan göçmüş, çok sevdikleri, manevi annemizdi dedikleri bir öğretmenin adı: Zeynep Günöz. Ne dersiniz; bu güzelliğe, bu inceliğe... Ve...dün Buca’da açılan Eğitimevi’nin adı böylece ÇAĞDAŞ YAŞAM ÖĞRETMEN ZEYNEP GÜNÖZ EĞİTİMEVİ oluyor. 
Çağdaş Yaşam Öğretmen Zeynep Günöz Eğitimevi’nde çalışmalar açılış öncesinden başlamış bile. 7 aylık izlencesiyle Çocuk Kulübü, Buca Eğitim Fakültesi bursiyer öğrencilerine yönelik “Geleceğin Çağdaş Öğretmenlerini Destekleme Projesi” bunların ilkleri. Bu projede öğretmen adaylarına uzmanlarca “Yaratıcı Drama”, “Etkili Öğretmenlik”, “Psikodrama Grup 1-2 ”, “ Beden Dili ve Diksiyon ”, “Proje Döngüsü Yönetimi ” eğitimleri verilecek. Çocuklarımız ve gençlerimiz ...yani geleceğimiz. 
ÇYDD İzmir Şubesi yönetimi son birkaç yıldır üniversite öğrencileriyle onlara yakın bir yerlerde eğitim-kültürevleri açarak buluşmayı hedeflemişti . Bunun Buca ayağı gerçekleşti, sırada Bornova var sanıyorum. Yeni güzel insanlar ortaya çıkar, yeni mekânlar oluşur, belli mi olur bu işler? Yeter ki siz ülkeniz için isteyin, önce hayal edin, sonra gerçekleştirmek için özveriyle çalışın...Hem olumsuzlukların içinde boğulmaktan kurtulmuş hem de ÇYDD söylemiyle “sorunun değil çözümün bir parçası” olmuş olursunuz.
Dün Buca’da, 83. Sokak’ta; ülkece yaşadığımız onca olumsuzluğun, onca iç karartılarının arasında büyük bir coşku, büyük bir mutluluk yaşadık. Eğitimevinin donanımı, Şube yönetimimizin sıcaklığı, eğitimevinde çalışan gönüllü arkadaşlarımızın özverili gülen yüzleri, İstanbul’dan gelen Genel Başkan Yardımcımız Nihal Hanım’ın etkileyici konuşması, aydınlık insanlar, canlı müzik yapan gençler, zeybek oynayan gençler, uçuşan balonlar, dostlar, dostluklar, inadına diri umutlar... Biz neredeyiz arkadaş, nereye ışınlandık, rüyada mıyız? Ne o ne bu; yalnızca evrensel değerlere bağlı, yurtseverliğin direnciyle güçlenen çağdaş insanların arasındaydık.
Bizlere bu güzel günü yaşatan, ÇAĞDAŞ YAŞAM ÖĞRETMEN ZEYNEP GÜNÖZ EĞİTİMEVİ'nde emeği olan tüm arkadaşlarımızı, bağışçılarımızı kutluyor, ÇYDD üyesi olarak yürekten teşekkürü bir borç biliyorum. (Düriye Ayyıldız)

 

 

 

 

 

 

 

 

 


22.11.2015